Ezért mondott ellent a csapatnak Hamilton

2019 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes champagne
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, miért ment szembe csapata utasításával, és miért nem állt ki kerékcserére a Brit Nagydíj versenyének végén.

Hamilton magabiztosan, 21 másodperces előnnyel autózott az élen, amikor a csapat szólt neki, hogy álljon ki kerékcserére. A szerelők azonban hiába várták őt a bokszban, a brit úgy döntött, hogy nem áll ki az élről

„Miért vállaljak kockázatot?” – reagált Hamilton a futam után, hiszen úgy érezte, felesleges rizikó lett volna kereket cserélni, a gumijai ugyanis rendben voltak.  

„Volt egy kiállásnyi előnyöm, de ott van a bokszutca bejárata, a kerékcsere, extra nyomás van a szerelőkön – egyáltalán nem kételkedem bennük, de ezzel esélyt adunk annak, hogy elrontsuk.”

„Eleget spóroltam a gumikkal, jól éreztem magam velük, tudtam tartani a tempót. Volt egy kis szemcsésedés, szóval voltak kétségeim, hogy meg kellene-e állnom” – folytatta a brit, aki így magabiztos győzelmet aratott csapattársa, Valtteri Bottas előtt, tovább növelve előnyét a bajnoki pontversenyben. 

„Az szorosabbá tette volna a versenyt közöttünk, de már csak 7 kör volt hátra, és nehéz 21 másodperces különbséget behozni azzal a tempóval, ami nekem akkor még volt, szóval úgy döntöttem, hogy nem állok meg.”

„Ritkán szegülök szembe a csapattal, de ma úgy döntöttem, hogy ez lesz a legjobb nekem.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!