Ezért mondott ellent a csapatnak Hamilton

2019 British Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes champagne
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elárulta, miért ment szembe csapata utasításával, és miért nem állt ki kerékcserére a Brit Nagydíj versenyének végén.

Hamilton magabiztosan, 21 másodperces előnnyel autózott az élen, amikor a csapat szólt neki, hogy álljon ki kerékcserére. A szerelők azonban hiába várták őt a bokszban, a brit úgy döntött, hogy nem áll ki az élről

„Miért vállaljak kockázatot?” – reagált Hamilton a futam után, hiszen úgy érezte, felesleges rizikó lett volna kereket cserélni, a gumijai ugyanis rendben voltak.  

„Volt egy kiállásnyi előnyöm, de ott van a bokszutca bejárata, a kerékcsere, extra nyomás van a szerelőkön – egyáltalán nem kételkedem bennük, de ezzel esélyt adunk annak, hogy elrontsuk.”

„Eleget spóroltam a gumikkal, jól éreztem magam velük, tudtam tartani a tempót. Volt egy kis szemcsésedés, szóval voltak kétségeim, hogy meg kellene-e állnom” – folytatta a brit, aki így magabiztos győzelmet aratott csapattársa, Valtteri Bottas előtt, tovább növelve előnyét a bajnoki pontversenyben. 

„Az szorosabbá tette volna a versenyt közöttünk, de már csak 7 kör volt hátra, és nehéz 21 másodperces különbséget behozni azzal a tempóval, ami nekem akkor még volt, szóval úgy döntöttem, hogy nem állok meg.”

„Ritkán szegülök szembe a csapattal, de ma úgy döntöttem, hogy ez lesz a legjobb nekem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS