Költségplafon-ügy

Ezért nem akar visszatérni az F1-be a Michelin

Esze ágában sincs visszatérni a Forma-1-be a sportág korábbi gumiszállítójának, a Michelinnek.

A francia vállalat 1977 és 1984, valamint 2001 és 2006 között szállított abroncsokat a királykategória csapatainak, és bár jelenleg is aktív szerepet vállal a motorsportban – például a Forma-E-ben –, a Forma-1 jelenleg nem szerepel a gyártó tervei között.

Hirdetés
 

Leginkább azért, mert a Forma-1-ben nem tudnának olyan tudást szerezni, melyet a közútra szánt abroncsok fejlesztése során fel tudnának használni.

„Nem akarunk egy olyan bajnokságban részt venni, ahol nincs számunkra kihívás, illetve, ahol a fejlesztéseknek nincs relevanciája a közúti termékeink gyártásában” – mondta a Michelin motorsport-igazgatója, Pascal Couasnon.

„A Forma-1 kapcsán megvitattuk a 18 colos abroncsok használatát, mert ilyeneket használunk a közutakon is. A versenypályán szerzett tapasztalatokat tehát át tudnánk ültetni a közutakra is. De semmi sem lett belőle.”

„Azokkal a gumikkal, amiket most használnak a Forma-1-ben, semmit sem lehet tanulni a közúti termékek kapcsán. Rengeteg pénzt elköltenek olyan gumikra, melyeket 7-10 körönként le kell cserélni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ezért nem akar visszatérni az F1-be a Michelin
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!