Ezért nem büntették Verstappent rajtpozíciója miatt - F1VILÁG.HU

Ezért nem büntették Verstappent rajtpozíciója miatt

Sajtóhírek szerint ellenőrizte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Max Verstappen ügyét, aki a gyanú szerint a vasárnapi Ausztrál Nagydíj második újraindításakor nem megfelelően foglalta el rajtpozícióját.

A holland pilóta magabiztos győzelmet aratott Melbourne-ben, a futamot követően azonban a közösségi oldalakon elkezdtek terjedni olyan felvételek, melyek szerint a Red Bull világbajnok versenyzője szabályt szeghetett a futam hajrájában megejtett második újraindításkor.

Mint ismert, Esteban Ocont és Fernando Alonsót is megbüntették a szezon első két versenyén azért, mert nem megfelelően parkolták le autóikat rajtkockáikba, a felvételek alapján pedig Verstappen is hazardírozott, úgy tűnik ugyanis, hogy millimétereken múlt a szabályszegés részéről is.

 

A sportszabályzat ide vonatkozó pontja szerint nem megfelelő beállásnak számít, ha „az első abroncsok érintkezési felületének bármely része a vonalakon kívülre esik (elöl és oldalt) a rajtjel megadásakor”.

Verstappen ellen viszont nem indítottak vizsgálatot, a legfrissebb hírek szerint azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei vetettek egy pillantást az esetre, a Red Bull versenyzőjét pedig végül tisztázták.

Mindez azt jelenti, hogy bár a címvédő a vonalon parkolta le Red Bullját, első abroncsainak érintkezési felületei nem estek a vonal elé, így megtarthatja Melbourne-ben megszerzett győzelmét.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!