Haas
GP GIAPPONE F1/2019 -  GIOVEDÌ 10/10/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari

Ezért nem büntették Vettelt a rajtkiugrásért

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ezért nem büntették Vettelt a rajtkiugrásért

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai magyarázatot adtak arra, miért nem büntették meg Sebastian Vettelt a Forma-1-es Japán Nagydíjon, habár a német versenyző szemmel láthatóan kiugrott a rajtnál.

Vettel a pole pozícióból vágott neki a suzukai versenynek, a rajtnál azonban a 3. helyről induló Valtteri Bottas könnyedén elé tudott kerülni.

Pedig a visszajátszások alapján kiderült, Vettel ki is ugrott a rajtnál – igaz, amint ezt észlelte, rálépett a fékre. Végül ez is hozzájárult ahhoz, hogy elveszítette a vezetést, később pedig a győzelmet.

A suzukai stewardok ki is vizsgálták Vettel rajtkiugrását, végül azonban nem büntették a németet. A versenybírók nemrég magyarázatot adtak arra, miért „hagyták futni” a négyszeres bajnokot.

„A versenybírók felülvizsgálták a videófelvételeket és a rajtkiugrással kapcsolatos jelentést az FIA által jóváhagyott, és minden egyes versenyautóba elhelyezett transzponder alapján” – áll a kiadott közleményben.

„Miközben a videófelvételek némi mozgást mutattak, ez a bemozdulás az FIA rajtkiugrást ellenőrző rendszere – mely a Sportszabályzat 36.13(a) cikkelye alapján definiálja a rajtkiugrást – alapján a toleranciahatáron belül volt.”

Hasonló okok miatt nem büntették meg egyébként Valtteri Bottast a 2017-es Osztrák Nagydíjon: a finn szemmel láthatóan ott is kiugrott a rajtnál, bemozdulása azonban a határértéken belül volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!