Friss hírek

Ezért nem kap Mercedes-motort a Red Bull 2016-ban

Két komoly feltétele volt a Mercedesnek ahhoz, hogy motorokat szállítson a 2016-os évben a Red Bull csapatának – árulta el a németek motorsport-igazgatója, Toto Wolff.


Két komoly feltétele volt a Mercedesnek ahhoz, hogy motorokat szállítson a 2016-os évben a Red Bull csapatának – árulta el a németek motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nemrég elárulta, a Red Bull azért kezdte el felbontani együttműködését jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val, mert abban a hitben volt, jövőre már a Mercedes erőforrásait használhatja.

Hirdetés
 

Később azonban a Mercedesnél meggondolták magukat, és nem léptek szövetségre a korábban sorozatban négy bajnokságot is megnyerő Red Bull-lal.

„Az egyik dolog, hogy szükségünk van a Renault felhatalmazására is, hiszen ipari partnerei a Mercedesnek, és soha nem tennénk ellenük semmit” – mondta a történtekkel kapcsolatban Toto Wolff.

„Amíg a Renault nem ad zöld jelzést, addig nem mozdulhatunk. Szerződésszegés lenne ugyanis, és a Renault, valamint a Mercedes egy sokkal szélesebb platformon működik együtt, mint a Forma-1, vannak például közös gyáraink Mexikóban.”

„A másik dolog pedig, hogy kijelentettük, ha motort adunk a Red Bullnak a Forma-1-ben, akkor fennáll a veszélye annak, hogy háttérbe szorulnak a saját sikereink, hiszen a mi motorunkkal a Red Bull nagyon sikeres tudna lenni.”

„Ez persze teljesen korrekt dolog, de ahhoz, hogy elfogadjuk ezt, tudnunk kellett volna, hogy milyen marketingtevékenységeket tudunk folytatni együtt világszerte.”

„Ha a Forma-1 színterén sérül a reklámértékünk, hogyan tudnánk hasznot húzni az együttműködésből globálisan? Tudunk-e közösen építeni egy autót, létrehozhatunk-e közös rendezvényeket. Kérem, álljanak elő azzal az emberrel, akivel beszélni tudunk erről.”

„Amint tudják, végül semmi sem történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!