A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ezért nem taktikázott a Red Bull az időmérőn

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője elárulta, miért nem választottak a többiekétől eltérő stratégiát a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén.

Verstappen a múlt hétvégén részben a csapat remek stratégiájának köszönhette győzelmét: a Red Bull már az időmérőn úgy döntött, a kemény keverékű gumikkal küldi ki Verstappent a Q2-ben gyorskörre, ezzel teljesen eltérő taktikát alkalmazva a többiekhez képest. 

A holland pilóta így ezekkel az abroncsokkal rajtolt a 70. évforduló Nagydíján, míg a Mercedesek a közepes keveréket használták. A győzelemhez a taktika mellett az is hozzájárult, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas küszködött a hólyagosodással, míg a Red Bull remekül bánt a gumikkal

A Spanyol Nagydíj időmérőjét jövetően arról kérdezték Verstappent, miért nem próbálkoztak most is más stratégiával – a holland elmondta, úgy érezték, a lágy keverékek is tartósak lesznek a futam első etapjára. 

„Úgy gondolom, a lágy gumi elég jó, hogy azzal kezdjük a versenyt. Normális esetben a lágy gumik egy kicsit trükkösebbek, mert gyorsabban elhasználódnak. Szerintem ezen a pályán rendben vannak.”

Verstappen azzal viccelődött az időmérőt követően, hogy már „előfizetett” a harmadik helyre a hétvégén, miután mindhárom szabadedzésen, majd az időmérőn is 3. lett a Mercedesek mögött – a holland azonban bízik benne, hogy a versenyen megküzdhet Hamiltonékkal

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!