Ezért nem ült autóba Verstappen a második tesztnapon - F1VILÁG.HU

Ezért nem ült autóba Verstappen a második tesztnapon

HIRDETÉS
Eredetileg csak délelőtt ült volna autóba a Red Bullnál csütörtökön Sergio Perez, az osztrák istálló azonban végül változtatott a programján, így a rutinos mexikói végigdolgozhatta a második tesztnapot Bahreinben.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 22: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during day two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 22, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202402220339 // Usage for editorial use only //

Ennek legfőbb oka az volt, hogy Perezt az első órákban fékproblémák hátráltatták, ráadásul a pálya karbantartási munkálatai miatt idő előtt be kellett fejezniük a csapatoknak a délelőtti etapot. A rutinos mexikói így végül délután is folytathatta a körözést, és végül 129 kört, azaz közel 700 km-t megtéve zárta a tesztnapot.

„Váratlan volt, hogy egész nap az autóban ültem, de a csúszások miatt az első etapjaim lerövidültek, szóval a csapat úgy döntött, hogy meghosszabbítja a napomat, péntek délelőtt pedig ismét autóba ülök majd” — mondta a mexikói. „Alapvetően szerintem az RB20-as egy előrelépés a csapat számára, és jó irányba indultunk el.”

„Ez egy trükkös pálya a délelőttől délutánig a beállítások, illetve azok megértése terén, mivel a pálya minden egyes pályára gördüléskor változik. Szóval nagyban kell támaszkodnod az érzéseidre. A tél folyamán azon dolgoztam, hogy a személyes perspektívámból megértsem a tavalyi szezont, hogy felfelé ívelő pályán kezdhessem meg az új szezont. Az ember mindig tanul, mindig jobb akar lenni, és ez nem változott 2024-re sem.”

A bahreini teszt zárónapján Perez vezethet délelőtt, míg a háromszoros világbajnok Max Verstappen délután ül autóba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ezért nem ült autóba Verstappen a második tesztnapon
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!