Friss hírek

Ezért történt Verstappen balesete

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén a falnak csapta autóját – a holland pilóta elmondta, pontosan mi történt.

Verstappen az időmérő edzés első szakaszában, a 3-as kanyarban csúszott meg, majd rögtön neki is ütközött a gumifalnak, így kereke kitört, illetve a Red Bull eleje sérült – a fiatal pilóta nagyon bosszús volt a végkifejlet miatt. (Videó a balesetről itt.)

„Nagyon szerencsétlen helyzet volt. Megnéztem az adatokat, és hirtelen 150 lóerős növekedés volt, ami nagyon furcsa, mert ez a kanyar nem padlógázas, szóval csak bűvészkedsz a gázpedállal” – nyilatkozta Verstappen az időmérőt követően.

„Olyan volt, mintha be-és kikapcsolt volna valami, a hátsó kerekek megcsúsztak, én pedig elveszítettem az irányítást.”

„Egyáltalán nem számítottam rá. 150 lóerő plusz, amikor azt gondolod, hogy a határon vagy, elég sok” – folytatta a holland.

Habár Verstappen a mezőny végéről indul majd, úgy gondolja, fel tud majd zárkózni az élmezőnyhöz, mert autójuk nagyon versenyképes a bahreini hétvégén.

Holnap rendben kell mennie a dolgoknak. Az 5. pozícióig fel kell tudnom zárkózni, és jól jönne egy ki szerencse a biztonsági autóval is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!