Ezért vár kisebb javulást a Mercedes a szezon második versenyén - F1VILÁG.HU

Ezért vár kisebb javulást a Mercedes a szezon második versenyén

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon a pálya természetéből adódóan talán jobb teljesítményt tudnak majd nyújtani, mint az évadnyitón, Bahreinben.
2023 Bahrain Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek George Russell Mercedes

A Mercedes kiábrándító formában kezdte a szezont, a szahíri versenyhétvégén ugyanis képtelen volt felvenni a versenyt az élcsapatokkal, a német istálló rengeteget küszködött a gumikopással, és a W14-esből bizony a tempó is hiányzott.

Toto Wolff ugyanakkor abban bízik, ebben komoly szerepet játszott az is, hogy a bahreini aszfaltcsík egyáltalán nem feküdt versenyautójuknak, és bár elismeri, nagyon régen álmodott már csodákról, így nem is számít rájuk, bízik benne, hétvégén, Dzsiddában egy fokkal jobb lehet a helyzet.

„A bahreini pályán az autó hátuljának van komoly jelentősége, az aszfalt pedig nagyon durva, és ez talán gyenge pontja a mi autónknak” – mondta a szakember. „Ha ebből a szempontból nézzük, talán jobb lesz a helyzet. Kétségtelen, hogy ha olyan pályákra érkezünk meg, ahol az első tengely a hangsúlyosabb, akkor sokkal-sokkal jobb lesz a tempónk.”

„Mindenki tisztában van azzal, hogy itt nem 3 tizedet kell találnunk, és felpolíroznunk az autót. Komoly teljesítményt kell találnunk, hogy újra abban a helyzetben legyünk, hogy futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért harcolhatunk.”

„Természetesen inkább nyernék meg minden versenyt, és folytatnám a bajnoki címek megnyerését. Viszont ez egy igazi kihívás most, és számomra egy igazán érdekes kihívás – mint amennyire fájdalmas is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!