Ezért volt nagy a pánik a Red Bullnál a rajt előtt - F1VILÁG.HU

Ezért volt nagy a pánik a Red Bullnál a rajt előtt

HIRDETÉS
Komoly pánik lett úrrá a Red Bull Forma-1-es csapatán percekkel a vasárnapi Brit Nagydíj rajtja előtt – az istálló szerelői gőzerővel elkezdtek dolgozni Max Verstappen és Pierre Gasly autójának hátsó szárnyán, nemrég pedig kiderült az is, mi volt a probléma!
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXU5X2KW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A két versenyző végül el tudott rajtolni Silverstone-ban, Gasly végül 4., Verstappen pedig 5. lett, Christian Horner csapatfőnök azonban a leintés után elárulta, a szárnyak véglapjait cserélték ki az autókon az utolsó pillanatban.

„Az egyik szerelő épp ellenőrzést végzett, és talált egy repedést Max hátsó szárnyán, szóval kérelmet nyújtottunk be, hogy cserélhessük” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Aztán megvizsgáltuk Pierre autóját is, és láttuk, hogy az is elkezdett megrepedni ugyanazon a helyen. Szóval a biztonság érdekében engedélyt kaptunk mindkettő cseréjére, és ezt meg is tettük.”

A Red Bull szerelői a szabályok szerint csak ugyanolyan specifikációjúra cserélhették ki a véglapokat, a szerelők pedig elővigyázatosságból speciális ragasztószalagokat is felhelyeztek, hogy a probléma ne jelentkezzen a verseny során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!