Friss hírek

Ezredre azonos kört futott a két Red Bull az időmérőn

Nem tudtak harcba szállni a rajtelsőségért a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull versenyzői – Max Verstappen és Alexander Albon az 5., illetve 6. helyekről startolnak – a két versenyző ugyanolyan kört futott a kvalifikáción.

Verstappen és Albon is 1 perc 27,293 másodperces idővel kvalifikálta magát a mai versenyre – a szabályok szerint ilyenkor az rajtolhat előkelőbb helyről, aki előbb futotta meg mért körét: jelen esetben tehát Verstappen.

A holland a kvalifikáció után azt mondta, az 5. helynél azért jobb eredményben bízott.

„Nem volt valami nagyszerű az időmérő, nem az 5. helyben reménykedtem. Úgyhogy most örülök, hogy hamarosan már verseny van, és próbálhatunk egy jó eredményt kihozni belőle” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Volt némi problémám az energiafelhasználással a Q2-ben, de a Q3-ban már rendben volt a dolog. Talán nem voltunk elég agresszívek, és az sem volt ideális, hogy az egyenesekben nem volt szélárnyék – mivel rengeteg leszorítóerővel körözünk.”

„Nagyon szeles odakint, főleg a második szektorban és a célegyenesben, de ez mindenkit ugyanúgy érint, úgyhogy nincs mire panaszkodni. Csak egy kicsit csalódott vagyok – ugyanakkor bízom benne, hogy a verseny sokkal jobb lehet. Erre fókuszálunk.”

A Red Bull másik versenyzője, Alexander Albon a 6. helyről rajtol majd – ő elégedett az időmérőn látottakkal.

„Tisztább időmérőm volt ezúttal, aminek örülök. Azt nem tudom, hogy a top 4-ben hogyan tudtak ilyen köridőket futni – úgy tűnik, nekik sikerült feljebb lépniük. De ami engem illet, én ezzel is elégedett vagyok” – mondta a fiatal tehetség.

„Rémálom, hogy szombaton nem körözhettünk, és a körülmények nagyon szelesek ma, ami nem ideális. Az autó teljesen másképp viselkedik – de ez mindenkit egyformán érint.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!