Friss hírek

F1 2022: Közel a megállapodáshoz a Red Bull és a Honda

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Hamad I Mohammed - Pool/Getty Images)
Közel áll a Red Bull Forma-1-es csapata ahhoz, hogy 2022-től is a Honda erőforrásait használja a száguldó cirkuszban – erősítette meg Dr. Helmut Marko. Az energiaital-gyárosok tanácsadója azt mondja, hamarosan megállapodhatnak a japán gyártóval.

A Honda még ősszel jelentette be váratlanul, a 2021-es idény végén kivonul a Forma-1-ből. A gyártó partnercsapatait, a Red Bullt és az AlphaTaurit nehéz helyzetbe hozta a döntés, az energiaital-gyárosok pedig próbálnak megoldást találni.

A Red Bull által preferált opció az lenne, ha 2021 után is Honda-motorokat használhatnának az F1-ben. Ezt úgy valósítanák meg, hogy felvásárolnák a komplett infrastruktúrát a japán gyártótól. Ahhoz viszont, hogy ez működjön, arra lenne szükség, hogy a Forma-1-ben befagyasszák a motorfejlesztéseket 2022-től.

Az egyeztetések jelenleg is folyamatban vannak, és mostanra a rivális gyártók többsége is hajlik a kompromisszumos megoldásra.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Servus TV-nek azt mondta, közel állnak az egyezséghez.

„Ez egy nehéz téma, de azt mondanám, hogy 85-90 százalékig közel vagyunk a megállapodáshoz” – fogalmazott.

„A Honda sokat segít nekünk abban, hogy a Red Bull továbbra is az ő erőforrásukat használhassa technikai asszisztencia mellett. De be kell fagyasztani a fejlesztéseket, hiszen ez a legdrágább összetevő, és ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

„De egyébként minden jónak tűnik, és hamarosan megállapodhatunk. Arra számítok, hogy a következő hetekben már tisztábban láthatunk 2022-vel kapcsolatban, és az újévben aláírhatjuk a megállapodást.”

Marko beszélt arról is, a Honda utolsó évében mindent megtesz azért, hogy bajnoki címhez segítse a Red Bullt.

„Megtanultuk a leckéket, és most már nincs kifogás. A motorunk is jelentősen javul a teljesítményt tekintve – és minden, amit eddig ígért a Honda, az megvalósult.”

„Ami az autót illeti, a technológia nem változik annyit, de összességében a csomagot jól fejlesztettük az év során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!