Friss hírek

F1 2022: Közel a megállapodáshoz a Red Bull és a Honda

Közel áll a Red Bull Forma-1-es csapata ahhoz, hogy 2022-től is a Honda erőforrásait használja a száguldó cirkuszban – erősítette meg Dr. Helmut Marko. Az energiaital-gyárosok tanácsadója azt mondja, hamarosan megállapodhatnak a japán gyártóval.

A Honda még ősszel jelentette be váratlanul, a 2021-es idény végén kivonul a Forma-1-ből. A gyártó partnercsapatait, a Red Bullt és az AlphaTaurit nehéz helyzetbe hozta a döntés, az energiaital-gyárosok pedig próbálnak megoldást találni.

A Red Bull által preferált opció az lenne, ha 2021 után is Honda-motorokat használhatnának az F1-ben. Ezt úgy valósítanák meg, hogy felvásárolnák a komplett infrastruktúrát a japán gyártótól. Ahhoz viszont, hogy ez működjön, arra lenne szükség, hogy a Forma-1-ben befagyasszák a motorfejlesztéseket 2022-től.

Az egyeztetések jelenleg is folyamatban vannak, és mostanra a rivális gyártók többsége is hajlik a kompromisszumos megoldásra.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Servus TV-nek azt mondta, közel állnak az egyezséghez.

„Ez egy nehéz téma, de azt mondanám, hogy 85-90 százalékig közel vagyunk a megállapodáshoz” – fogalmazott.

„A Honda sokat segít nekünk abban, hogy a Red Bull továbbra is az ő erőforrásukat használhassa technikai asszisztencia mellett. De be kell fagyasztani a fejlesztéseket, hiszen ez a legdrágább összetevő, és ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

„De egyébként minden jónak tűnik, és hamarosan megállapodhatunk. Arra számítok, hogy a következő hetekben már tisztábban láthatunk 2022-vel kapcsolatban, és az újévben aláírhatjuk a megállapodást.”

Marko beszélt arról is, a Honda utolsó évében mindent megtesz azért, hogy bajnoki címhez segítse a Red Bullt.

„Megtanultuk a leckéket, és most már nincs kifogás. A motorunk is jelentősen javul a teljesítményt tekintve – és minden, amit eddig ígért a Honda, az megvalósult.”

„Ami az autót illeti, a technológia nem változik annyit, de összességében a csomagot jól fejlesztettük az év során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!