IMOLAGP

F1: 23 nagydíj a cél, de nincs rá garancia

BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Fernando Alonso, Alpine A521, leads Carlos Sainz, Ferrari SF21 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 28, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy meg tudják tartani a 2021-es szezonra tervezett 23 versenyt, ám pontosan tudják, semmire sincs garancia.

A koronavírus-járvány miatt az F1 vezetőségének és a promótereknek továbbra is óvatosnak kell lenniük, hiszen hiába tervezték meg a száguldó cirkusz történetének leghosszabb idényét, egyáltalán nem biztos, hogy az összes helyszínre el tud látogatni a mezőny.

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója a minap arról beszélt, a helyzet képlékenysége miatt több vésztervvel is rendelkeznek.

„Ez a tavalyinál is komplexebb év lesz a velünk szemben álló helyzet sokszínűsége miatt. A cél, hogy teljesítsük a modern Forma-1 leghosszabb és legösszetettebb idényét” – mondta a Gazzetta dello Sport című lapnak adott interjújában Domenicali, majd hozzátette: „De fel kell készülnünk arra, hogy bármelyik pillanatban módosítanunk kell. Nyilvánvalóan vannak alternatív terveink, hiszen semmire sincs garancia.”

„Nagy óvatosságra van szükség a globális helyzet miatt, de a cél az, hogy teljesítsük a 23 nagydíjból álló világbajnokságot.”

A 2022-es szezonnal kapcsolatban Domenicali beszélt arról, nem szerepel a rövid távú terveik között az, hogy tovább növelik a nagydíjak számát, 2023-ban viszont lehetnek új helyszínek.

„25 nagydíj jövőre? Ez nem egy rövid távú cél… Egy verseny Dél-Afrikában? Szeretnének visszatérni, de nem 2022-ről, hanem 2023-ról tárgyalunk. És más országok is jelezték versenyrendezési szándékukat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!