F1: A 2026-os motorszabályok ajtót nyitnak az új gyártók előtt - F1VILÁG.HU

F1: A 2026-os motorszabályok ajtót nyitnak az új gyártók előtt

HIRDETÉS
Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost szerint a 2026-ra tervezett új motorszabályok megnyithatják az ajtót új motorgyártók előtt is.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 17: Franz Tost of Scuderia AlphaTauri and Austria on the grid during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A napokban számoltunk be arról, hamarosan végleges megállapodás születhet a 2026-os motorszabályokat illetően, és egyre biztosabb, hogy a Volkswgen Csoport két nagy márkája, az Audi és a Porsche is megérkezik a száguldó cirkuszba.

Az egyik legfőbb változás az lesz, hogy megszabadulnak a hőenergia-visszanyerő rendszertől [MGU-H], ezzel együtt pedig jelentősen növelik az elektromos teljesítményt a kinetikus energia-visszanyerő rendszer [MGU-K] által. Marad azonban a V6-os elrendezés, a turbófeltöltő, és egyre inkább áttérnek majd a bioüzemanyagok használatára.

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke szerint az új motorformula utat nyithat új motorgyártók előtt is.

„Igen. Ezzel a koncepcióval kinyílik az ajtó” – mondta a szakember az AutoBild című lapnak. „Remélem és hiszem, hogy a jövőben a Mercedes mellett más német gyártók is megjelennek a Forma-1-ben.”

„Számomra nincs jobb marketingplatform a Forma-1-nél. A világszerte 950 millió néző magáért beszél. Az új, 2026-ban érkező szabályokkal optimálisan lehet kombinálni a marketinget és az autóipar zöld jövőjét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!