F1: A brit karanténszabályokkal lehetetlen lesz versenyeket rendezni

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 11: New Track surface on the start/ finish straight during the British GP at Silverstone on July 11, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Reagált a brit kormány várható intézkedéseivel kapcsolatos hírekre a Forma-1! A száguldó cirkusz szóvivője azt mondja, ha valóban nem mentesülnek a korlátozások alól, lehetetlen lesz megrendezni a Brit Nagydíjat.

A tervek szerint Silverstone-ban két futamot rendeznének idén: az egyiket július 26-án, a másikat augusztus 2-án.

Jövő hónaptól azonban Nagy-Britanniában szigorú intézkedések lépnek életbe: az országba beutazókat kötelező jelleggel 14 napos karanténba küldik, és bár az F1 vezetősége azt remélte, mentesülhetnek a szigorítások alól, a legfrissebb hírek szerint ez nem így lesz.

A Forma-1 szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, ha az F1-es mezőnyre is vonatkoznak majd a karanténszabályok, lehetetlen lesz verseny(eke)t rendezni Silverstone-ban.

„Egy 14 napos karanténnal lehetetlen lenne Brit Nagydíjat rendezni idén” – fogalmazott a szóvivő kedden.

„És gyakorlatilag több tízezer, F1-hez köthető munkahelyre, illetve munkafolyamatokra lenne komoly hatással. Ha az összes elitsport visszatér a TV-képernyőre, muszáj mentességeket adniuk.”

A Forma-1-es világbajnokság Ausztriában rajtol majd el két versennyel, a Forma-1-es mezőnyt pedig teljesen elszigetelnék a külvilágtól, és szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnének be. Ugyanezzel a módszerrel rendeznék a silverstone-i futamokat is, ám ha a csapatok nem tudnak beutazni az országba, úgy a tervek dugába dőlnek.

A karanténnal kapcsolatos várható rendelet az angol futballklubokat is érzékenyen érintheti: a Manchester City és a Chelse a Bajnokok Ligájában, míg a Manchester United, a Wolverhampton, illetve a skót Glasgow Rangers az Európa Liga küzdelmeiben érdekelt még.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS