F1: A brit karanténszabályokkal lehetetlen lesz versenyeket rendezni - F1VILÁG.HU

F1: A brit karanténszabályokkal lehetetlen lesz versenyeket rendezni

HIRDETÉS
Reagált a brit kormány várható intézkedéseivel kapcsolatos hírekre a Forma-1! A száguldó cirkusz szóvivője azt mondja, ha valóban nem mentesülnek a korlátozások alól, lehetetlen lesz megrendezni a Brit Nagydíjat.
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 11: New Track surface on the start/ finish straight during the British GP at Silverstone on July 11, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A tervek szerint Silverstone-ban két futamot rendeznének idén: az egyiket július 26-án, a másikat augusztus 2-án.

Jövő hónaptól azonban Nagy-Britanniában szigorú intézkedések lépnek életbe: az országba beutazókat kötelező jelleggel 14 napos karanténba küldik, és bár az F1 vezetősége azt remélte, mentesülhetnek a szigorítások alól, a legfrissebb hírek szerint ez nem így lesz.

A Forma-1 szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, ha az F1-es mezőnyre is vonatkoznak majd a karanténszabályok, lehetetlen lesz verseny(eke)t rendezni Silverstone-ban.

„Egy 14 napos karanténnal lehetetlen lenne Brit Nagydíjat rendezni idén” – fogalmazott a szóvivő kedden.

„És gyakorlatilag több tízezer, F1-hez köthető munkahelyre, illetve munkafolyamatokra lenne komoly hatással. Ha az összes elitsport visszatér a TV-képernyőre, muszáj mentességeket adniuk.”

A Forma-1-es világbajnokság Ausztriában rajtol majd el két versennyel, a Forma-1-es mezőnyt pedig teljesen elszigetelnék a külvilágtól, és szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnének be. Ugyanezzel a módszerrel rendeznék a silverstone-i futamokat is, ám ha a csapatok nem tudnak beutazni az országba, úgy a tervek dugába dőlnek.

A karanténnal kapcsolatos várható rendelet az angol futballklubokat is érzékenyen érintheti: a Manchester City és a Chelse a Bajnokok Ligájában, míg a Manchester United, a Wolverhampton, illetve a skót Glasgow Rangers az Európa Liga küzdelmeiben érdekelt még.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!