Friss hírek

F1: A Red Bull elküldte terveit az osztrák egészségügyi minisztériumnak

Elküldte a július elejére tervezett Osztrák Nagydíj megrendezésével kapcsolatos terveit az osztrák egészségügyi minisztériumnak a Red Bull.

A tervek szerint a Forma-1 2020-as szezonja július elejére rajtolhat el: a Red Bull Ringen rögtön két futamot is rendezhetnek, az egyiket július 5-én, a másikat 12-én.

A koronavírus-járvány miatt a versenyeket természetesen szigorú biztonsági intézkedések közepette tartanák meg.

Az APA hírügynökség jelentése szerint azt, hogy pontosan hogyan is bonyolítanák le a két spielbergi versenyhétvégét, a Red Bull salzburgi központjában dolgozták ki, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig szorosan együttműködött a stájer kormánnyal.

A terveket csütörtökön el is küldték az osztrák egészségügyi minisztériumnak, ezt Marko is megerősítette.

„A biztonsági koncepció készen van” – mondta a szakember.

„Benne van minden, amit megkövetel a kormány. Minden szükséges követelményt számításba vettünk, most pedig várjuk a választ.”

Az már korábban kiderült, hogy a Forma-1-et a lehető legjobban elszeparálnák a külvilágtól, és minden egyes istállót elszeparálnának. Emellett természetesen minden munkatársat folyamatosan tesztelnének kétnaponta.

Az egyelőre még nem ismert, a csapatok hány fős személyzettel érkezhetnek meg Ausztriába, ám legfeljebb 2000 ember vehet részt az Osztrák Nagydíjon. A csapatok chartergépei a pálya közelében elterülő zeltwegi katonai repülőtéren landolhatnak. Az biztos, hogy a nézők mellett a VIP-vendégek, illetve a média képviselői sem lesznek jelen Spielbergben.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner az ORF televíziónak nyilatkozva azt mondta, a legutóbbi egyeztetéseken arról volt szó, hogy csapatonként 80 fő vehet részt a szezon első versenyhétvégéin.

10 csapattal számolva ez már 800 fő, ehhez jön még hozzá a pálya személyzete, azaz mintegy 250 pályabíró, 100 mentési szakember, a biztonsági személyzet, illetve a verseny lebonyolításáért felelős szakemberek, valamint a TV-közvetítést gyártó csapat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!