F1: A Red Bull elküldte terveit az osztrák egészségügyi minisztériumnak

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is pushed onto the grid before the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZTB3BZ1S1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
Elküldte a július elejére tervezett Osztrák Nagydíj megrendezésével kapcsolatos terveit az osztrák egészségügyi minisztériumnak a Red Bull.

A tervek szerint a Forma-1 2020-as szezonja július elejére rajtolhat el: a Red Bull Ringen rögtön két futamot is rendezhetnek, az egyiket július 5-én, a másikat 12-én.

A koronavírus-járvány miatt a versenyeket természetesen szigorú biztonsági intézkedések közepette tartanák meg.

Az APA hírügynökség jelentése szerint azt, hogy pontosan hogyan is bonyolítanák le a két spielbergi versenyhétvégét, a Red Bull salzburgi központjában dolgozták ki, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig szorosan együttműködött a stájer kormánnyal.

A terveket csütörtökön el is küldték az osztrák egészségügyi minisztériumnak, ezt Marko is megerősítette.

„A biztonsági koncepció készen van” – mondta a szakember.

„Benne van minden, amit megkövetel a kormány. Minden szükséges követelményt számításba vettünk, most pedig várjuk a választ.”

Az már korábban kiderült, hogy a Forma-1-et a lehető legjobban elszeparálnák a külvilágtól, és minden egyes istállót elszeparálnának. Emellett természetesen minden munkatársat folyamatosan tesztelnének kétnaponta.

Az egyelőre még nem ismert, a csapatok hány fős személyzettel érkezhetnek meg Ausztriába, ám legfeljebb 2000 ember vehet részt az Osztrák Nagydíjon. A csapatok chartergépei a pálya közelében elterülő zeltwegi katonai repülőtéren landolhatnak. Az biztos, hogy a nézők mellett a VIP-vendégek, illetve a média képviselői sem lesznek jelen Spielbergben.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner az ORF televíziónak nyilatkozva azt mondta, a legutóbbi egyeztetéseken arról volt szó, hogy csapatonként 80 fő vehet részt a szezon első versenyhétvégéin.

10 csapattal számolva ez már 800 fő, ehhez jön még hozzá a pálya személyzete, azaz mintegy 250 pályabíró, 100 mentési szakember, a biztonsági személyzet, illetve a verseny lebonyolításáért felelős szakemberek, valamint a TV-közvetítést gyártó csapat.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS