Friss hírek

F1: Bónuszpontot kaphatnak a Grand Slamet elérő versenyzők

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali a minap egy interjúban elárulta, fontolgatják, hogy a sprintfutamos hétvégéken bónuszpontokat kapnak majd azok a versenyzők, akik elérik az úgynevezett Grand Slamet: tehát megszerzik a rajtelsőséget, győznek a sprintfutamon, illetve a vasárnapi főversenyen is.

Néhány hete született végleges döntés arról, hogy idén három helyszínen is eltérő formátum szerint versenyez majd a Forma-1-es mezőny: Silverstone-ban, illetve a tervek szerint Monzában és Interlagosban rövid sprintfutamok váltják majd a szokásos szombati időmérőket, melyek végeredménye meghatározza majd a vasárnapi versenyek rajtsorrendjét.

A sprintfutamokon pontokat is kapnak majd a versenyzők: a győztes 3., a második helyezett 2, a harmadik helyezett pedig 1 ponttal gazdagodik.

A Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva a Forma-1 elnök-vezérigazgatója elárulta, fontolgatják, hogy még több bónuszpontot kiosztanak majd ezeken a hétvégéken.

„A sprintfutamos formátum egy kísérlet, mely érdekessé teheti a pénteket, a szombatot és a vasárnapot. Az első napon lesznek az edzések, majd szombaton egy rövid verseny, úgynevezett sprintfutam következik, mely meghatározza a vasárnapi főverseny rajtsorrendjét” – mondta Stefano Domenicali.

„Egy olyan formátum ez, mely több tartalmat kínál a televíziók számára, és mely lehetővé teszi a versenyrendezők számára, hogy több napra kiterjesszék az érdeklődést.”

„Gondolkodunk azon, hogy bónuszpontot adunk azoknak a versenyzőknek, akik Grand Slamet érnek el, tehát megszerzik a pole-t, megnyerik a sprintfutamot, majd a főversenyt. Ha beválik, állandó formátuma lehet ez a legnagyobb történelemmel bíró és ikonikus nagydíjaknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!