Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

F1: Csak Kína helye tűnik biztosnak a naptárban az Európán kívüli versenyek közül

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko egy interjúban azt mondta, egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy Európán kívül Kínában tarthatnak még versenyt 2020-ban.

A Forma-1 vezetősége egyelőre 8 európai, zárt kapus futam időpontját jelentette be – hogy ezután hogyan alakul a program, az egyelőre kérdéses, ám a hírek szerint akár már a jövő hétvégi ausztriai szezonnyitó előtt bejelentheti terveit a királykategória.

Miután nemrég bejelentették, sem Azerbajdzsánba, sem Szingapúrba és Japánba nem látogat el idén az F1-es mezőny, ráadásul az Egyesült Államokban, illetve Brazíliában is nagyon súlyos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet, nagy esély van arra, hogy további európai futamokkal bővül a naptár.

Az egyre biztosabb, hogy az F1 mezőnye ősszel Mugellóba is ellátogathat, ám további alternatív helyszínként felmerült Imola, Portimao és Hockenheim is.

ÍME AZ EDDIG BEJELENTETT F1-ES PROGRAM!

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondja, az biztos, hogy az első 8 verseny gond nélkül lemegy, ám az még nagyon képlékeny, hogy mi lesz a további program. Az Európán kívüli helyszínek esetében egyelőre csak a kínai futam tűnik biztosnak.

„Azt gondolom, Európában megrendezhetjük az összes versenyt, és biztosan lesznek változások a tengerentúliak esetében” – mondta a szakember a Wirtschaftskammer Österreich című lapnak.

„Viszont az egyetlen fix verseny Európában kívül bizarr módon a kínai.”

Úgy tudni, a sanghaji szervezők egyeztetnek az F1 vezetőségével arról, hogy két futamot is megrendezzenek.

Helmut Marko beszélt arról is, gőzerővel készülnek már az ausztriai idénynyitóra, és biztos benne, a spielbergi versenyek rendkívül nézettek lesznek.

„Most már mindenki láthatja, mit is jelent a Forma-1 Ausztriának! Ez lesz az első nagy esemény, szóval az eddigi legnagyobb televíziós nézettségre számítunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!