Friss hírek

F1-es debütálás: Schumacher reméli, sokat körözhet majd pénteken

Óriási lehetőséget kap pénteken, a Nürburgringen Mick Schumacher: a fiatal német pilóta az Alfa Romeo Forma-1-es autójával körözhet az Eifel Nagydíj nyitóedzésén.

Schumacher nem először vezet F1-es versenygépet: édesapja, Michael régebbi autóival többször körözött már, tavaly pedig a Ferrari és az Alfa Romeo csapataival egy-egy tesztnapon is körözhetett már királykategóriás autókkal.

A német tehetség múlt héten, Fioranóban hangolódott a pénteki lehetőségre: a Ferrari 2018-as autójával körözhetett.

Schumacher a német RTL-nek adott interjújában elárulta, izgatottan várja már a holnapi első szabadedzést, bár komoly elvárásai természetesen nincsenek.

„Természetesen nagyon várom már, ez lesz az első igazi szabadedzés, amin részt vehetek az összes többi versenyzővel együtt, ráadásul hazai pályán, ami még különlegesebbé teszi” – mondta a 21 esztendős tehetség.

„De nem lenne fair azt mondanom, hogy vannak elvárásaim. Hiszen nem tudom, mire számítsak. Szerintem eddig valahányszor F1-es autót teszteltem, mindig vizes volt a pálya. Remélem, hogy lesz lehetőségem körözni, hiszen a gumik miatt is korlátozottak a lehetőségeink.”

Az időjárás-előrejelzések szerint meglehetősen zord idő várható majd hétvégén, Schumacher azonban reméli, száraz pályán kezdődik majd az Eifel Nagydíj programja.

„Bízom benne, hogy nem lesz túl vizes a pálya, így tényleg kint lehetünk a pályán. Máskülönben a várakozással telik majd a tréning. Meg akarok bizonyosodni arról, hogy annyi adatot gyűjtök a csapatnak, amennyit csak tudok, hiszen nagyon régen versenyeztek ezen a pályán, szóval mindenre szükségük lesz.”

A Forma-2-es sorozat jelenlegi éllovasa hozzátette: „Természetesen nagy tiszteletben tartom ezt az egészet. Ez lesz az első alkalom, hogy úgy vezetek, hogy szem előtt leszek – figyelnek a csapatfőnökök, a vezérigazgatók és csapattagok.”

„Szóval megtesztek mindent, amiről tudom, hogy működni fog. Kizárólag magamra fókuszálok, és próbálom a legjobbat nyújtani.”

„Ami az autót illeti, eddig ez a legnagyobb lépés karrierem során. Egy Forma-1-es autó 11-12 másodperccel gyorsabb körönként egy Forma-2-es autónál. A felkézülés, illetve a csapattal való munka is észrevehetően intenzívebb, a napok hosszabbak, még ha a munkaterhelés több szakember között oszlik is meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!