F1-es jövőjéről beszélt Mick Schumacher - F1VILÁG.HU

F1-es jövőjéről beszélt Mick Schumacher

HIRDETÉS
Továbbra sem lehet tudni, hogy 2023-ban a Forma-1-ben folytathatja-e a versenyzést Mick Schumacher. A német pilóta szerződése az év végén lejár, ráadásul a hírek szerint a szezont követően a Ferrari akadémiai programjából is kikerül.
Mick Schumacher Haas

A 23 esztendős versenyző tavaly debütált a száguldó cirkuszban a Haas színeiben, és bár első évében meggyőzően szerepelt, az idei szezon első felében meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott. Baleseteivel komoly pluszköltségeket okozott csapatának, és bár az elmúlt időszakban javuló tendenciát mutatott – első pontjait is megszerezte –, egyelőre még nem kapott új szerződést a Haastól.

Az elmúlt napokban arról szóltak a hírek, az amerikai istálló nem kívánja megtartani Schumachert, helyette inkább Antonio Giovinazzit ültetné autójába, ezzel együtt viszont olyan pletykák is keringenek, melyek szerint a fiatal pilóta Fernando Alonso utódja lehet az Alpine-nál.

A Belga Nagydíj hétvégéjén Schumacher is beszélt a jövőjéről – konkrétumokat viszont egyelőre ő sem tudott mondani.

„Nos, elégedett vagyok ott, ahol most vagyok, és azt gondolom, a célunk az, hogy a következő versenyeken pontszerző helyeken végezzünk. Ez a világos célunk” – mondta a fiatal versenyző. „Remélhetőleg sikerülni fog, aztán pedig, hogy mit hoz a jövő… Biztos vagyok benne, hogy megosztom majd mindenkivel, amint tudni fogom.”

A német versenyzőt megkérdezték arról, a nyári szünetben egyeztetett-e a Haas csapatával a folytatásról.

„Közvetlenül nem. A nyári bezárás nyilván két hétig tartott, amikor a csapatoknak be kellett zárniuk, szóval nem lehetett dolgozni. Én úgy éreztem, szeretném ezt tiszteletben tartani, és adtam a csapatnak némi időt arra, hogy a családjaikkal legyenek, mivel az év első felében nem sok lehetőségük volt erre.”

A napokban terjedt el annak híre, hogy Schumacher a szezon végén szakít a Ferrarival, mely csapat akadémiájának 2019 januárja óta tagja. Az olasz istálló elismerte, „monitorozzák” a helyzetet, ám egyelőre nem erősítették meg mindezt.

„Nos, beszéltünk róla, és ha van bármi, amit szeretnék bejelenteni, azt meg is fogom tenni a megfelelő időben” – mondta diplomatikusan Schumacher ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!