Friss hírek

F1: Így lesz távolságtartás a pályabírók között is

Új pályabírói posztokat alakítanak ki a Red Bull Ringen annak érdekében, hogy a Forma-1 biztosítani tudja számukra a kötelező távolságtartást.

A Forma-1 átfogó intézkedéseket és korlátozásokat vezet be annak érdekében hogy a koronavírus-járvány miatt a legnagyobb biztonságot tudja megteremteni az Osztrák Nagydíjon és a többi versenyhétvége során.

Korábban egy poszton több pályabíró foglalt helyet, azonban a koronavírus miatti új szabályozással ez is megváltozik: a zászlójelző ledpaneleket irányító személyzet új helyet kap Ausztriában.

Hirdetés
 

Az új posztoknál fontos szempont volt, hogy ugyanolyan rálátást biztosítsanak a pályabíróknak a pályára, mint korábban. Luca De Angelis, az EM Motorsport mérnöke, amely a Forma-1 hivatalos ledpanel-beszállítója. 

„Ez kihívást jelent, de az idei év még nagyobb kihívás – onnan kezdve, hogy maszkokat, kesztyűket kell hordani, fertőtleníteni kell, valamint kerülni kell a közvetlen kontaktot az emberekkel” – nyilatkozta De Angelis. 

„Általában a pályabírók együtt vannak a posztokon belül. Ausztriában 15-16 pályabírói szektor lesz, ez azt jelenti, hogy 15-16 pályabíró fogja kezelni a világító paneleket.”

„Biztosra kell mennünk abban, hogy z a személy távol ül a többiektől és más, pálya körül dolgozó emberektől, de így is kényelmes, biztos helye lesz, hogy mindent láthasson, ami a pályán történik” – folytatta a szakember.

„Szóval ebben a helyzetben nagyon hasznos ez a rendszer, mert megelőzhetjük, hogy kapcsolat legyen a pályabírók között.”

„Ezt egy kicsit szomorú kimondani, mert nem akarjuk, hogy az emberek ne legyenek szociálisak, de ez az ő érdekük, és így is el tudják látni a feladatukat, amit mindig szoktak.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

F1: Így lesz távolságtartás a pályabírók között is
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!