F1: Így lesz távolságtartás a pályabírók között is

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 24: A marshal waves a yellow flag as Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer passes during the Formula One Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 24, 2018 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) SC board
Új pályabírói posztokat alakítanak ki a Red Bull Ringen annak érdekében, hogy a Forma-1 biztosítani tudja számukra a kötelező távolságtartást.

A Forma-1 átfogó intézkedéseket és korlátozásokat vezet be annak érdekében hogy a koronavírus-járvány miatt a legnagyobb biztonságot tudja megteremteni az Osztrák Nagydíjon és a többi versenyhétvége során.

Korábban egy poszton több pályabíró foglalt helyet, azonban a koronavírus miatti új szabályozással ez is megváltozik: a zászlójelző ledpaneleket irányító személyzet új helyet kap Ausztriában.

Az új posztoknál fontos szempont volt, hogy ugyanolyan rálátást biztosítsanak a pályabíróknak a pályára, mint korábban. Luca De Angelis, az EM Motorsport mérnöke, amely a Forma-1 hivatalos ledpanel-beszállítója. 

„Ez kihívást jelent, de az idei év még nagyobb kihívás – onnan kezdve, hogy maszkokat, kesztyűket kell hordani, fertőtleníteni kell, valamint kerülni kell a közvetlen kontaktot az emberekkel” – nyilatkozta De Angelis. 

„Általában a pályabírók együtt vannak a posztokon belül. Ausztriában 15-16 pályabírói szektor lesz, ez azt jelenti, hogy 15-16 pályabíró fogja kezelni a világító paneleket.”

„Biztosra kell mennünk abban, hogy z a személy távol ül a többiektől és más, pálya körül dolgozó emberektől, de így is kényelmes, biztos helye lesz, hogy mindent láthasson, ami a pályán történik” – folytatta a szakember.

„Szóval ebben a helyzetben nagyon hasznos ez a rendszer, mert megelőzhetjük, hogy kapcsolat legyen a pályabírók között.”

„Ezt egy kicsit szomorú kimondani, mert nem akarjuk, hogy az emberek ne legyenek szociálisak, de ez az ő érdekük, és így is el tudják látni a feladatukat, amit mindig szoktak.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS