Portugál Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 27: The Red Bull Racing team prepare for a pit stop during Day Two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2384XX81D1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing

F1: Május végén kezdődhet a 2020-as szezon

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

F1: Május végén kezdődhet a 2020-as szezon

Miután a Forma-1 vezetősége úgy döntött, törli az Ausztrál Nagydíjat, és elhalasztja a Kínai, Bahreini és Vietnámi Nagydíjat, a számítások szerint a 2020-as F1-es szezon május végén kezdődhet.

A Forma-1 mezőnye elutazott Ausztráliába, hogy a hétvégén megkezdje a 2020-as szezont, azonban alig 2 órával az első szabadedzés kezdete előtt bejelentették, törlik a nagydíjat. Az események akkor kezdtek felgyorsulni, amikor csütörtökön bejelentették, az egyik McLaren csapattag koronavírus-tesztje pozitív lett. 

A Kínai Nagydíjat még februárban elhalasztották, majd a mai bejelentést követően úgy döntöttek, elhalasztják a jövő hétvégi Bahreini és a Vietnámi Nagydíjat is, amelyet idén első alkalommal rendeztek volna meg. 

A Forma-1, az FIA, a versenyek szervezői valamint az országon kormányai közös közleményt adtak ki, amelyben úgy nyilatkoznak, május végén, Európában kezdődhet a szezon.  

„Az Ausztrál Nagydíj törléséről szóló bejelentést követően, valamint a COVID-19 miatt világszerte kialakult képlékeny helyzet miatt a Forma-1, az FIA és a promóterek azért hozták meg ezt a döntést, hogy biztosítsák az utazócsapat, a bajnokság résztvevői és a szurkolók biztonságát – ez az elsődleges számunkra” – áll a közleményben. 

„A Forma-1 és az FIA továbbra is szorosan együtt dolgozik a verseny promótereivel Bahreinben és Vietnámban, valamint a helyi egészségügyi hatóságokkal annak érdekében, hogy megvizsgálják a helyzetet, és megfelelő időt szánjanak arra, hogy lehetséges alternatív dátumot találjanak minden nagydíjnak az év hátralévő részében – amennyiben a helyzet javulni fog.”

„Ennek eredményeképp a Forma-1 és az FIA arra számít, hogy a bajnokság május végén kezdődhet el Európában, de az elmúlt napok COVID-19 eseteinek súlyos növekedését figyelembe véve ezt folyamatosan felülvizsgáljuk majd” – írják. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!