F1: Május végén kezdődhet a 2020-as szezon - F1VILÁG.HU

F1: Május végén kezdődhet a 2020-as szezon

Miután a Forma-1 vezetősége úgy döntött, törli az Ausztrál Nagydíjat, és elhalasztja a Kínai, Bahreini és Vietnámi Nagydíjat, a számítások szerint a 2020-as F1-es szezon május végén kezdődhet.

A Forma-1 mezőnye elutazott Ausztráliába, hogy a hétvégén megkezdje a 2020-as szezont, azonban alig 2 órával az első szabadedzés kezdete előtt bejelentették, törlik a nagydíjat. Az események akkor kezdtek felgyorsulni, amikor csütörtökön bejelentették, az egyik McLaren csapattag koronavírus-tesztje pozitív lett. 

A Kínai Nagydíjat még februárban elhalasztották, majd a mai bejelentést követően úgy döntöttek, elhalasztják a jövő hétvégi Bahreini és a Vietnámi Nagydíjat is, amelyet idén első alkalommal rendeztek volna meg. 

 

A Forma-1, az FIA, a versenyek szervezői valamint az országon kormányai közös közleményt adtak ki, amelyben úgy nyilatkoznak, május végén, Európában kezdődhet a szezon.  

„Az Ausztrál Nagydíj törléséről szóló bejelentést követően, valamint a COVID-19 miatt világszerte kialakult képlékeny helyzet miatt a Forma-1, az FIA és a promóterek azért hozták meg ezt a döntést, hogy biztosítsák az utazócsapat, a bajnokság résztvevői és a szurkolók biztonságát – ez az elsődleges számunkra” – áll a közleményben. 

„A Forma-1 és az FIA továbbra is szorosan együtt dolgozik a verseny promótereivel Bahreinben és Vietnámban, valamint a helyi egészségügyi hatóságokkal annak érdekében, hogy megvizsgálják a helyzetet, és megfelelő időt szánjanak arra, hogy lehetséges alternatív dátumot találjanak minden nagydíjnak az év hátralévő részében – amennyiben a helyzet javulni fog.”

„Ennek eredményeképp a Forma-1 és az FIA arra számít, hogy a bajnokság május végén kezdődhet el Európában, de az elmúlt napok COVID-19 eseteinek súlyos növekedését figyelembe véve ezt folyamatosan felülvizsgáljuk majd” – írják. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

F1: Május végén kezdődhet a 2020-as szezon
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!