Friss hírek

F1: Négy demonstrálót tartóztattak le, beszöktek a pályára

A silverstone-i és a northamptonshire-i rendőrség nyomozást indított, és négy embert letartóztattak, miután beszöktek a Forma-1-es pályára és egy molinót helyeztek el a célegyenes elején a Brit Nagydíj rajtja előtt.

A televíziós közvetítésben, a felvezető kör előtt is látni lehetett azt a rózsaszín molinót, amelyet a célegyenes elején helyezett el négy környezetvédő. A tüntetők fekete ruhában voltak, a szervezetük logójával ellátott pólót és maszkot viseltek.

A pálya közleményt adott ki, amelyben közölték, négy személy vett részt a demonstrációban. 

„A rendőrség szorosan együttműködik a silverstone-i pályával és teljeskörű nyomozást folytatnak. Négy embert letartóztattak, a rendőrség őrizetbe vette őket” – áll a közleményben. 

A Forma-1 rendkívül szigorú szabályokat hozott, amikor a zárt kapus versenyekről döntött, ebben részletezik, hogy csak azok az emberek juthatnak be a pálya területére, akik túlesnek a koronavírus miatt előírt protokollokon. 

A demonstráló szervezet egy közleményt is közzétett weboldalán, amelyben leírták, nem az volt a céljuk, hogy megszakítsák a versenyt, hanem az, hogy üzenjenek a nézőknek: a világ rossz úton jár, hogy megállítsák az éghajlati és ökológiai vészhelyzetet, és hogy az EU és az Egyesült Királyság által meghatározott zéró kibocsátási terv 2050-re már túl késő lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!