Portugál Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 leads Valtteri Bottas of Finland driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11, Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing

F1: Négy demonstrálót tartóztattak le, beszöktek a pályára

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

F1: Négy demonstrálót tartóztattak le, beszöktek a pályára

A silverstone-i és a northamptonshire-i rendőrség nyomozást indított, és négy embert letartóztattak, miután beszöktek a Forma-1-es pályára és egy molinót helyeztek el a célegyenes elején a Brit Nagydíj rajtja előtt.

A televíziós közvetítésben, a felvezető kör előtt is látni lehetett azt a rózsaszín molinót, amelyet a célegyenes elején helyezett el négy környezetvédő. A tüntetők fekete ruhában voltak, a szervezetük logójával ellátott pólót és maszkot viseltek.

A pálya közleményt adott ki, amelyben közölték, négy személy vett részt a demonstrációban. 

„A rendőrség szorosan együttműködik a silverstone-i pályával és teljeskörű nyomozást folytatnak. Négy embert letartóztattak, a rendőrség őrizetbe vette őket” – áll a közleményben. 

A Forma-1 rendkívül szigorú szabályokat hozott, amikor a zárt kapus versenyekről döntött, ebben részletezik, hogy csak azok az emberek juthatnak be a pálya területére, akik túlesnek a koronavírus miatt előírt protokollokon. 

A demonstráló szervezet egy közleményt is közzétett weboldalán, amelyben leírták, nem az volt a céljuk, hogy megszakítsák a versenyt, hanem az, hogy üzenjenek a nézőknek: a világ rossz úton jár, hogy megállítsák az éghajlati és ökológiai vészhelyzetet, és hogy az EU és az Egyesült Királyság által meghatározott zéró kibocsátási terv 2050-re már túl késő lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!