F1: Szigorú szabályok Spanyolországban, akárcsak Magyarországon - F1VILÁG.HU

F1: Szigorú szabályok Spanyolországban, akárcsak Magyarországon

HIRDETÉS
A magyarországihoz hasonló, szigorú szabályok betartására kötelezik a Forma-1 csapatait Spanyolországban: a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl elárulta, biztos benne, hogy egy újabb biztonságos F1-es eseményt sikerül megtartaniuk.
Lando Norris McLaren

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Barcelonában vendégszerepel, Spanyolországban viszont az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, így ismét szigorítottak az országban.

Az F1-es résztvevők nagy része szerdán utazott el a katalán fővárosba, Andreas Seidl, a McLaren főnöke pedig elárulta, a versenyhétvége számukra hasonlóan alakul majd, mint Magyarországon: a csapatok csak a szállásukon, illetve a versenypályán tartózkodhatnak.

„Alapvetően hasonló lesz a helyzet, mint Magyarországon” – mondta Seidl a Motorsport.com című lapnak.

„Két hely lesz, ahol leszünk csapatként: egy kellemes Hilton hotel, és a barcelonai versenypálya. A célunk, hogy a saját buborékunkban maradjunk, betartva minden intézkedést a távolságtartásra és a higiéniára vonatkozóan.”

„A szigorú tesztekkel együtt azt gondolom, minden adott ahhoz, hogy egy újabb biztonságos Forma-1-es eseményünk legyen.”

A Mercedes hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, ő továbbra is a pálya mellett parkírozó motorhome-jában fog lakni.

„Nem igazán tudom, mi történik Spanyolországban, de én mindig a pályán maradok, szóval nincs semmi változás” – mondta a címvédő.

„A buborékomban maradok, csak pár ember vesz körbe. A repülőtérről egyenesen a motorhome-omba megyek, és három-négy napig a pályán maradok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!