Friss hírek

„Fájdalmas” leépítések voltak a Red Bull F1-es csapatánál

„Fájdalmas” leépítéseket kellett végrehajtani a Red Bull Forma-1-es csapatának az idén bevezetett költségvetési korlátozások miatt – nyilatkozta az istállót irányító Christian Horner Bahreinben.

A száguldó cirkusz csapatai tavaly állapodtak meg abban, hogy az eredetileg tervezett 175 millió dolláros költési limit helyett 145 millió dollárban határozzák meg az éves költségvetési plafont a Forma-1-ben, a következő szezonok során pedig ezt az összeget 5 millió dollárral csökkentik majd.

Bár ebbe a költési limitbe a versenyzők, illetve a három legjobban fizetett további csapattag jövedelme nem számít bele, néhány istállónak komoly leépítésekre volt szüksége ahhoz, hogy megfeleljen az új szabályozásnak.

Hirdetés
 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Bahreini Nagydíj helyszínén elárulta, több mint 800 főt számláló csapatukból számos szakembert el kellett küldeniük.

„A tél folyamán fájdalmas leépítéseket kellett végrehajtanunk” – ismerte el a szakember. „Újra kellett méreteznünk magunkat, és nagyon nehéz, amikor búcsút kell mondanunk csapatunk tagjainak, olyan embereknek, akik közül néhányan már 25 éven jelen voltak a csapat különböző szakaszaiban.”

„Nagyon kemény gyakorlat volt, és jelentős kihívást jelent – főleg a nagyobb csapatoknak. Hatékonyságot hoz az üzletbe, mert egyszerűen muszáj neki. A létszám jár a legnagyobb költséggel, ezért a lehető leghatékonyabbnak kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!