Fájhat a McLarennek a 2021-es szabályok elhalasztása

Carlos Sainz, McLaren MCL35
Fotó: McLaren
Komoly költségekkel járhat a 2021-es szabályok elhalasztása a McLaren Forma-1-es csapata számára, a brit istálló ugyanis jövőre már a Mercedes erőforrásait használja a száguldó cirkuszban.

A Forma-1 vezetősége, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön jelentette be, 2022-re halasztja az új technikai szabályok bevezetését a koronavírus-járvány, illetve az annak következtében átalakuló F1-es versenynaptár miatt.

A 2020-as világbajnokság várhatóan csak júniusban rajtolhat el, a csapatok pedig csütörtökön egyhangúlag megszavazták, hogy a 2021-re tervezett új szabályrendszer bevezetését egy évvel eltolják.

Bár a döntést minden istálló támogatta, a McLaren számára komoly fejtörést okozhat majd az, hogy 2021-ben is az idei szabályrendszer szerint kell megépíteni autójukon.

A wokingi gárda ugyanis idén használja utoljára a Renault motorjait, 2021-ben már a Mercedes erőforrásaira vált, és az új szabályrendszer szerint épülő versenyautóját is ennek tudatában kezdte el fejleszteni.

Mivel a német gyártó motorjának kialakítása lényegesen eltér a Renault architektúrájától, a McLarennek vélhetően rengeteg pénzébe kerül majd továbbfejlesztenie idei autóját úgy, hogy abba probléma nélkül be tudják építeni a Mercedes-motort.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS