Friss hírek

Fáradhatatlanul dolgozik a Mercedes, hogy beérje a Ferrarit és a Red Bullt

Kőkeményen dolgozik a Mercedes Forma-1-es csapata azon, hogy mihamarabb versenyképesebbé tegye 2022-es versenyautóját. Toto Wolff ugyanakkor hangsúlyozta, pontosan tudják, egyik napról a másikra nem fognak a Ferrari és a Red Bull elé kerülni.

A világbajnok istálló számára nehezen indult a 2022-es idény, küszködésük legfőbb okaként pedig a „delfinezés” jelenségét említik, az autó túlzott pattogása ugyanis lehetetlenné teszi, hogy a legtöbbet hozzák ki a W13-as kódjelű modellből. A Mercedes számára így főleg a károk minimalizálásáról szólt az idei szezon, a csapatfőnök pedig elégedett, hiszen a legutóbbi, ausztráliai versenyen is sikerült maximalizálniuk a lehetőségeiket.

„A melbourne-i egy nagyszerű hétvége volt a Forma-1 számára, a légkör hihetetlen volt, és csodás volt visszatérni Ausztráliába ennyi rajongó előtt” – mondta Toto Wolff „Számunkra pedig a verseny jobban alakult, mint vártuk, főleg a nehéz péntek után.”

Hirdetés
 

„George és Lewis mindketten erős formát nyújtottak egész hétvégén, és hasznos pontokat gyűjtöttek a csapatnak. Rengeteget tanultunk, és sikerült maximalizálnunk a lehetőségeinket, és a folytatásban is így kell tennünk.”

Wolff azt mondja, a brackley-i és brixworth-i gyárakban kőkeményen dolgoznak a csapat mérnökei, hogy javítsanak az autó teljesítményén, de azzal pontosan tisztában vannak, hogy ez nem fog egyik versenyről a másikra megtörténni.

„Tudjuk, hogy nincs olyan tempónk, mint a Ferrarinak és a Red Bullnak. De keményen dolgozunk, hogy csökkentsük az előnyüket, és briliáns volt látni, ahogy mindenki összetart a gyárakban annak érdekében, hogy ezt elérjük.”

„Rengeteg kemény munka folyt húsvét hétvégéjén a gyárban azért, hogy javítások kerüljenek fel az autóra, és elkészüljenek a következő versenyre. Ez is mutatja a csapat eltökéltségét. Természetesen reálisan kell látnunk a helyzetünket: időbe fog telni, mire elérjük azt a fejlődést, amit szeretnénk, de versenyről versenyre annyit tanulunk, amennyit csak tudunk.”

„Most pedig várjuk már az imolai hétvégét, a szezon első sprintfutamos nagydíját. Ez egy történelmi, old-school pálya, melynek kihívást jelentő vonalvezetését élvezik a versenyzők. Az időmérő fontos lesz ezen a szűk pályán, kanyargós vonalvezetése pedig igazi erőpróba az autók számára. Várjuk már, hogy lássuk, 2022-es versenygépünk miképp birkózik meg Imolával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!