Február 4-én gurul először pályára az új Ferrari

Ahogyan arra számítani lehetett, a Ferrari alakulata a mai napon megerősítette, hogy 2012-es versenyautóját február 3-án, maranellói főhadiszállásán mutatja be a nagyközönségnek.


Ahogyan arra számítani lehetett, a Ferrari alakulata a mai napon megerősítette, hogy 2012-es versenyautóját február 3-án, maranellói főhadiszállásán mutatja be a nagyközönségnek.

A gárda csapatfőnöke a Ferrari és a MotoGP-ben szereplő Ducati hagyományos évadnyitó médiarendezvényén elárulta, terveik közt szerepel, hogy az új versenyautót még a hivatalos tesztek megkezdése előtt, február 4-én pályára viszik.

Miután 2011-ben meglehetősen kiábrándító teljesítményt nyújtottak az olaszok, nagy elvárásokkal vágnak neki az idei évnek, ám a csapatot irányító Stefano Domenicali elárulta, nem esnek át a ló túlsó oldalára.

„Az nem segít, ha szorongva kezdünk neki az új szezonnak, szóval semmi haszna annak, hogy stresszeljük magunkat” – magyarázta a szakember Madonna di Campiglióban. „Tudjuk, hogy az idény fontos lesz, és sok szempontból igenis kényes, de ez része a sportnak, és az ilyen helyzetek részei mindannak, melyben a Ferrari operál.”

„Nyilvánvalóan vannak elvárásaink, szeretnénk a lehető legjobban teljesíteni. Az érzelmi oldal is fontos, különösen egy olyan csapatban, mint a miénk. Éppen ezért kipihentnek, nyugodtnak és határozottnak kell lennünk anélkül, hogy motiválatlannak éreznénk magunkat, ha a dolgok nem mennek olyan jól az elején. Ha viszont jól alakul a kezdet, akkor sem szabad elszállnunk magunktól.”

„Az idei autó egyben szakítás lesz a múlttal. Egy teljesen más autó lesz, egy olyan koncepció, melyet a korábbi autók esetében nem használtunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!