Február közepén mutatják be az új F1-es Ferrarit - F1VILÁG.HU

Február közepén mutatják be az új F1-es Ferrarit

Február közepén, nem sokkal az előszezoni tesztek előtt tervezi leleplezni vadonatúj Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata.

2022-ben jelentősen megváltoznak a száguldó cirkusz technikai szabályai, így a Forma-1-es versenyautók is gyökeresen megváltoznak majd.

A csapatok természetesen már jó ideje gőzerővel dolgoznak az új generációs versenyautókon, a Ferrari pedig nagy reményeket fűz az új modellhez.

 

Azt egyelőre még nem tudni, hogy milyen nevet kap majd a Scuderia új betontorpedója, Mattia Binotto csapatfőnök azonban elárulta, február közepén hull le róla a lepel.

„Az autót február közepén mutatjuk be. A dátumot még nem döntöttük el. Február 16-18. között lesz a dátum, de a következő hetekben véglegesítjük majd” – mondta a szakember.

Binotto azt mondja, bizakodó, hiszen az autó tervezése és fejlesztése „a tervek szerint” ment.

„Tudjuk, hogy nincsenek referenciapontjaink a riválisokkal kapcsolatban. Ez a legnehezebb, hogy nem tudhatjuk, mit csinálnak a többiek. De azt fontos tudnom, hogy elérjük a célokat, és minden a tervek szerint megy.”

„Tudjuk, hogy a szabályváltozások nagy lehetőséget kínálnak, és ez egy hatalmas esély nekünk is. 2021 óta költségplafon is van a Forma-1-ben, ami jövőre még szigorúbb lesz, ez pedig további kihívást jelent. Viszont azt mondhatom, a csapat jól szervezett, és erős munkát mutat.” 

Ilyenek lesznek a 2022-es versenyautók

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!