Friss hírek

Februárig dönteni akar a Forma-1-ről az Aston Martin

A következő 9 hónapban szeretne döntést hozni az Aston Martin arról, hogy motorgyártóként csatlakozik-e a Forma-1 mezőnyéhez.

Andy Palmer, a vállalat ügyvezetője a Motorsport-Total.com című internetes lapnak nyilatkozva nemrég arról beszélt, lendületet vett a projekt, és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy az Aston Martint bármi is eltántorítja a Forma-1-gyel kapcsolatos kutatásoktól.

Egyelőre viszont nem született még végleges döntés arról, hogy 2021-től milyen motorszabályok lesznek érvényben a Forma-1-ben, ráadásul az Aston Martinnál amiatt is aggódnak, hogy a korábban beharangozott költségvetési plafont mégsem vezetik be az F1-es csapatok számára, márpedig a gyártó csatlakozásának ez lenne az egyik feltétele.

„Ennek bevezetése szerves részét képezi annak a döntésnek, amit a Forma-1 mellett, vagy ellen hozunk majd meg. Nem szeretnénk pénzt égetni. Több bevételnek kell lennie, mint egy hagyományos szponzorálás esetén” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy szeretnék, ha a motorfejlesztések során a tesztpadok használatát is korlátoznák a jövőben.

A szabályokkal kapcsolatos döntést a Red Bull Racing billentheti az Aston Martin javára, mely csapatnál jelenleg névadó támogatóként tevékenykedik az autógyártó.

Palmer hozzátette, nem akarják külső gyártókra – például az Ilmorra vagy a Cosworth-re – bízni a munka egészét, bár kétségkívül szeretnének más vállalatokat bevonni a gyártásba.

„Nem könnyű feladat ez. Nem vagyunk naivak, és nem mondjuk az, hogy ’ez csak egy motor!’. Viszont tervezünk és építünk hajtásláncokat – a V12-es motorunk remek példa erre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!