Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Fejek hullhatnak a héten, Párizsban

Június 20-án tárgyalják a Mercedes Forma-1-es csapatának tesztügyét Párizsban – a német istállónak állítása szerint nincs rejtegetnivalója, egyesek szerint azonban fejek fognak hullani a meghallgatás után.


Június 20-án tárgyalják a Mercedes Forma-1-es csapatának tesztügyét Párizsban – a német istállónak állítása szerint nincs rejtegetnivalója, egyesek szerint azonban fejek fognak hullani a meghallgatás után.

A brackley-i gárda a Pirelli felkérésére egy háromnapos gumiteszten vett részt a Spanyol Nagydíjat követően, Barcelonában, miután azonban ezt 2013-as autójával tette, a Red Bull és a Ferrari azonnal panaszt emelt a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Az FIA Nemzetközi Bírósága június 20-án, azaz csütörtökön hallgatja meg az ügyben érintett feleket, és nem kizárt, hogy komoly büntetés vár a Mercedesre.

A jelenleg televíziós szakkommentátorként tevékenykedő volt F1-es versenyző, Christian Danner úgy véli, fejek fognak hullani a párizsi meghallgatás után.

„Komoly büntetéstől tartok” – mondta a német a Bild am Sonntag című lapnak.

„Működő szabályok nélkül egy olyan sport, mint a Forma-1, nem létezne. Attól függően, hogy ki hibázott, fejek fognak hullani – vagy a Mercedesnél, vagy az FIA-nál.”

A Mercedesnél továbbra is ragaszkodnak ahhoz, engedélyt kaptak az FIA-tól arra, hogy 2013-as autójukkal vegyenek részt az 1000 km-es gumiteszten, Charlie Whiting azonban állítólag csak abban az esetben engedélyezte mindezt, ha ehhez minden csapat hozzájárul.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke nemrégiben elismerte, ő döntött a barcelonai gumitesztről, így sokan azt sem tartják kizártnak, hogy neki kell majd elvinnie a balhét. A neves szakember a Welt című lap értesülései szerint csak ő lesz ott Párizsban is – a meghallgatásra Niki Lauda és Toto Wolff nem utazik el.

„Nincs semmi rejtegetnivalónk” – mondta Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a német lapnak.

„Előkészítettük a dokumentumokat, csütörtökön elérkezik az ítélet ideje, és majd meglátjuk, hogy együtt tudunk-e élni vele. Igazából nem számítunk semmire, tehát nem mondjuk azt, hogy például felmentő ítéletre volna szükség. Nincs olyan ítélet, amire számítunk. Mi továbbra is úgy hisszük, hogy nem tettünk semmi rosszat.”

Ennek ellenére úgy hírlik, az FIA keményen fog eljárni a Mercedesszel szemben, így akár a német istálló F1-es szereplése is veszélybe kerülhet – a Daimler egyes részvényesei ugyanis nem nézik jó szemmel a legutóbbi gumibotrányt.

„A cégcsoport több-százmilliós kiadásai az F1-ben semmit sem érnek” – mondta a Union Investment képviselője, Michael Muders.

„Mi úgy véljük, hogy egyetlen egy autót sem adtunk el azért, mert a Mercedesnek csapata van a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS