Fejlesztené szélcsatornáját a Force India - F1VILÁG.HU

Fejlesztené szélcsatornáját a Force India

HIRDETÉS

Szeretné fejleszteni angliai létesítményeit a Force India Forma-1-es alakulata, még ezt megelőzően azonban tisztán akar látni a jövőre vonatkozó költségkorlátozások kapcsán.


Szeretné fejleszteni angliai létesítményeit a Force India Forma-1-es alakulata, még ezt megelőzően azonban tisztán akar látni a jövőre vonatkozó költségkorlátozások kapcsán.

Az indiai kiscsapat jelenleg ötödik a konstruktőrök versenyében, miután az elmúlt három évben kétszer a hetedik, egyszer pedig a hatodik pozícióban zárt.

A gárda első embere, Dr. Vijay Mallya úgy véli, a csapat sokkal jobb formában tudna teljesíteni, ha fejleszteni tudná brackley-i szélcsatornáját, és több csapathoz hasonlóan 60 százalékos modellel dolgozhatna.

Hogy a csapat végül megépíti-e új szélcsatornáját, az attól függ, a jövőben milyen költségcsökkentésre irányuló szabályokat vezetnek be.

„Tudjuk, hogy szükség volna bizonyos beruházásokra, főleg aerodinamikai tekintetben, de egyelőre a szabályok tisztázására várunk” – mondta Mallya az AUTOSPORT-nak.

„Ha szigorítják a szélcsatornában eltöltött időre vonatkozó szabályokat, nem lesz értelme felépíteni egy új létesítményt, a pótlólagos kapacitást nem tudnánk kihasználni. Ebben az esetben lehet, hogy megosztanánk egy szélcsatornát valakivel.”

„De ha módunkban áll felhúzni egy modernebb szélcsatornát, akkor véleményem szerint ennek a csapatnak a teljesítménye jelentősen feljavulna, jelen pillanatban ugyanis ebben a tekintetben vagyunk leginkább lemaradva.”

A Force India jelenleg elődje, a Jordan szélcsatornáját használja Brackley-ben, Mallya szerint azonban ennek ellenére figyelemreméltó a csapat teljesítménye.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen teljesítményre vagyunk képesek, miközben ilyen típusú szélcsatornával dolgozunk. A srácok figyelemreméltó munkát végeznek. Ez a szélcsatorna Eddie Jordan öröksége.”

„A tervező- és technikai csapat briliáns munkát végez, de ahhoz a bizonyos utolsó lépéshez meg kell adnom nekik a szükséges eszközöket. És pontosan ez az, ami elválasztja a nagy csapatokat a kis csapatoktól.”

A Force India csapatfőnöke kifejtette, silverstone-i létesítményüket is szeretnék fejleszteni.

Hirdetés

„Szeretnénk vásárolni némi földterületet a gyár mellett, hogy lehetőségünk legyen a jövőbeli bővítésre. Ennél jobb helyünk igazából nem is lehetne” – mondta Mallya a silverstone-i versenypályától karnyújtásnyira elterülő főhadiszállásról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!