Friss hírek

Fejlesztések helyett a beállításokra fókuszál a Ferrari Imolában

Nem lesz sok fejlesztése a Ferrari Forma-1-es csapatának a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon, az istálló ehelyett arra fókuszál, hogy a lehető legjobb beállításokkal tudja pályára küldeni versenyautóit Imolában.

A legendás versenypályán az idei szezon első sprintfutamos hétvégéjét tartják majd, ami azt jelenti, hogy a pénteki nyitónapon mindössze egy szabadedzés áll a mezőny rendelkezésére, melyet követően már jön is az időmérő, mely a szombati sprintverseny rajtsorrendjét határozza meg. Új fejlesztések kiértékelésére éppen ezért nem sok idő lenne, így a Ferrarinál is úgy döntöttek, nem kerülnek fel jelentős újítások az F1-75-ös modellre. Ezt a csapat nagyköveteként tevékenykedő volt F1-es pilóta, Marc Gene is megerősítette.

„Úgy döntöttünk, hogy nem viszünk oda sok fejlesztést, mivel sprintfutam lesz szombaton, szóval mindössze egyórányi gyakorlás áll rendelkezésünkre, tehát nem sok idő lenne az új elemek kiértékelésére” – mondta a spanyol.

„Mi inkább a beállításokra koncentrálunk majd a szabadedzésre, amit aztán az időmérő követ.”

Gene szerint a legtöbb csapat hasonlóan jár el – mivel nem egy átlagos hétvége lesz Imolában, a legtöbben csak kisebb fejlesztésekkel érkeznek. Az Alpine, a Haas, az AlphaTauri és a McLaren ugyanakkor jelezte, náluk lesznek frissítések az autón. A korábbi F1-es versenyző szerint a Ferrari inkább arra fókuszál, hogy a lehető legjobban leküzdje a „delfinezést” Imolában.

„Én nem számítok arra, hogy sok fejlesztést hoznak majd” – mondta Gene. „Mi inkább a beállításokra fókuszálunk, hogy olyan alacsonyra helyezzük az autót, amennyire csak lehet. Minél alacsonyabban tudjuk használni a delfinezés problémája nélkül, annál jobb teljesítményre leszünk képesek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!