Fejlődött az új Honda, de nem eleget - F1VILÁG.HU

Fejlődött az új Honda, de nem eleget

HIRDETÉS

Jenson Button és Rubens Barrichello visszafogottan nyilatkoztak a Honda új fejlesztéseiről, miután képtelenek voltak komolyabb áttörésre a Francia Nagydíj első két szabadedzésén.

Jenson Button és Rubens Barrichello visszafogottan nyilatkoztak a Honda új fejlesztéseiről, miután képtelenek voltak komolyabb áttörésre a Francia Nagydíj első két szabadedzésén.

A japán nagyvállalat a múlt héten zárt ajtók mögött tesztelte az RA107-es egy továbbfejlesztett változatát a spanyolországi Jerezben. Bár a csapat nem adott közzé köridőket, mindenki fogadkozott, hogy az új fejlesztések meghozzák a várt sikert, és a Honda kilábalhat a problémákból a következő versenyeken.

Ennek ellenére Button és Barrichello egyik edzésen sem tudott bekerülni az első tízbe, így már abban sem biztosak, mekkora előrelépést sikerült elérniük a módosított autóval.

“Az idők ugyan nem mutatják, de én érzem, hogy sokat fejlődünk, különösen az autó tapadása javult” – mondta Barrichello a mai edzések után. “Azonban nehéz mit mondani. Nem tudom, hogy mindenki ennyit fejlődött volna, vagy csak továbbra is mi küszködünk. Holnap tudhatjuk csak meg, hol állunk a mezőnyben, mert ma mindenki az üzemanyag mennyiségével játszott. Nehéz megmondani, hol állunk. Azonban Magny-Cours soha nem feküdt a csapatnak.”

Barrichello csapattársa, Jenson Button sem volt elragadtatva a mai nap látottaktól. A brit versenyző sokat várt az új autótól, ám most ő is elbizonytalanodott.

“Jobb, de nem tudom, mennyivel. A vezethetőség sokat javult, és az egyenletességén is csiszoltunk. Nem tudjuk még, hol állunk, és ez az időmérőig így is fog maradni” – magyarázta Button. “A hosszú etapokon jól teljesítünk, de nem tudom ez mire lesz elég a többiekkel szemben. Az egykörös teljesítményünk még nem tudom milyen, de azt holnapig nem is tudnánk összehasonlítani senkivel. Nem lesz egyszerű, de az autó jobbnak tűnik, különösen a hosszú etapok alatt.”

“Az ember azonban mindig többet akar, de szerintem sikerült előrébb kerülnünk, már csak az a kérdés, a többiek mennyit fejlődtek. Biztos vagyok benne, hogy mi nagyobbat léptünk előre, mint a többiek, de nem tudom, hol állunk. Nem leszünk esélyesek a dobogóra, és sem a BMW-vel, sem a Renault-val nem vehetjük majd fel a harcot, ez biztos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!