Fejvakarás a Red Bullnál: Albon sem érti, miért esett vissza a tempójuk - F1VILÁG.HU

Fejvakarás a Red Bullnál: Albon sem érti, miért esett vissza a tempójuk

HIRDETÉS
Remek formában versenyzett a Forma-1-es Török Nagydíj nagy részében Alexander Albon, a thai versenyző éppen ezért csalódott amiatt, hogy csak a 7. pozícióban ért célba.
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 15: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 15, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A Red Bull számára döcögősen indult az esős verseny Isztambulban, az első szett intermediate-gumikkal azonban Albon és csapattársa, Max Verstappen is remek tempót tudtak autózni.

Később azonban mindkét Red Bull visszaesett, így végül nem volt esélyük a dobogós eredményre.

„Vegyesek az érzéseim, mert minden a tervek szerint ment, és úgy tűnt, esélyünk van a győzelemre – de furcsa verseny volt, és határozottan zavarba ejtő a 7. hely” – mondta a thai pilóta.

„Egész hétvégén annyira versenyképesek voltunk, szóval nehéz lenyelni a mai eredményt. Mindketten gyengén rajtoltunk, de átrágtuk magunkat a mezőnyön, és amikor kiálltunk intermediate-gumikra, hihetetlen tapadásunk lett, és nagyon gyorsak voltunk.”

A második szett köztes esőgumin viszont küszködött a Red Bull, Albon pedig azt mondja, ennek okait még meg kell találniuk.

„A tempó tényleg nagyon erős volt, de aztán kiálltunk a második garnitúra intermediate-abroncsokért, és nem volt tapadásunk, nem volt tempónk – szóval vakarjuk egy kicsit a fejünket.”

„Nehéz megérteni, de le fogunk ülni és meg fogjuk érteni, mert ezek a körülmények nagyon szokatlanok voltak. Tényleg jól ment ez a hétvége, elégedett vagyok a fejlődésemmel is, és néhány dolog az én oldalamon a garázsban határozottan segített. Szóval alig várom már, hogy pályára guruljunk Bahreinben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!