Friss hírek

Fejvakarás a Red Bullnál: Albon sem érti, miért esett vissza a tempójuk

Remek formában versenyzett a Forma-1-es Török Nagydíj nagy részében Alexander Albon, a thai versenyző éppen ezért csalódott amiatt, hogy csak a 7. pozícióban ért célba.

A Red Bull számára döcögősen indult az esős verseny Isztambulban, az első szett intermediate-gumikkal azonban Albon és csapattársa, Max Verstappen is remek tempót tudtak autózni.

Később azonban mindkét Red Bull visszaesett, így végül nem volt esélyük a dobogós eredményre.

„Vegyesek az érzéseim, mert minden a tervek szerint ment, és úgy tűnt, esélyünk van a győzelemre – de furcsa verseny volt, és határozottan zavarba ejtő a 7. hely” – mondta a thai pilóta.

„Egész hétvégén annyira versenyképesek voltunk, szóval nehéz lenyelni a mai eredményt. Mindketten gyengén rajtoltunk, de átrágtuk magunkat a mezőnyön, és amikor kiálltunk intermediate-gumikra, hihetetlen tapadásunk lett, és nagyon gyorsak voltunk.”

A második szett köztes esőgumin viszont küszködött a Red Bull, Albon pedig azt mondja, ennek okait még meg kell találniuk.

„A tempó tényleg nagyon erős volt, de aztán kiálltunk a második garnitúra intermediate-abroncsokért, és nem volt tapadásunk, nem volt tempónk – szóval vakarjuk egy kicsit a fejünket.”

„Nehéz megérteni, de le fogunk ülni és meg fogjuk érteni, mert ezek a körülmények nagyon szokatlanok voltak. Tényleg jól ment ez a hétvége, elégedett vagyok a fejlődésemmel is, és néhány dolog az én oldalamon a garázsban határozottan segített. Szóval alig várom már, hogy pályára guruljunk Bahreinben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!