Fékhiba miatt bukott Maldonado

Fékhiba okozta Pastor Maldonado vasárnapi balesetét Barcelonában – derítette ki csapata, a Lotus vizsgálata.


Fékhiba okozta Pastor Maldonado vasárnapi balesetét Barcelonában – derítette ki csapata, a Lotus vizsgálata.

A venezuelai pilóta az utolsó előszezoni tesztnapon törte össze csúnyán autóját, amikor a 4-es kanyarban a pályát szegélyező gumifalnak ütközött.

Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója elárulta, Maldonado semmit sem tehetett annak érdekében, hogy elkerülje a balesetet.

„Pastor balszerencsés volt, mivel felütötte a fejét egy fékhiba, ami azt jelentette, hogy nem tudott kellőképpen lelassítani a 4-es kanyar előtt, az autó pedig megsérült” – mondta a szakember.

„Pastor nem tehetett semmit ellene, mint ahogy egyetlen más versenyző sem tudott volna mit kezdeni a szituációval – rendszerhiba volt, és már vizsgáljuk a pontos okát, hogy többé ne fordulhasson elő.”

„Sajnálatos, hogy a nap hátralévő részében nem tudtunk kevés üzemanyaggal körözni.”

Maldonado végül csak a hetedik legjobb idővel zárta a napot, elmondása szerint azonban elégedett, mivel erősre sikeredett a téli felkészülés.

„Kár, hogy korán véget ért a tesztnapunk, de ez volt az egyetlen problémánk a télen, szóval erőt meríthetünk a pozitívumokból, miszerint rengeteg információnk van ahhoz, hogy jó irányba tereljük az autót” – mondta a venezuelai versenyző.

„A 4-es kanyar előtt elromlottak a fékjeim, minek következtében kicsúsztam a pályáról és a gumifalnak ütköztem. Tudtam fékezni, és egy kicsit lassítani, csak nem annyira, amennyire egyébként kellett volna.”

„Az autó nem sérült meg olyan csúnyán és én is rendben vagyok, de sajnálatos, hogy ilyen problémánk volt, hiszen délután kipróbáltuk volna a lágy gumikat, és futottunk volna néhány gyors kört.”

„Alig várom, hogy Melbourne-ben újra autóba üljek, mivel úgy gondolom, bőven van bennünk potenciál az idei szezonra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!