Friss hírek

Fel sem merült, hogy a Honda az F1-ben maradjon az idei sikerek után

Bár Max Verstappen révén világbajnoki címet ünnepelhetett idén a Red Bull, motorpartnerük, a Honda egyszer sem gondolkozott el azon, hogy maradjon a Forma-1-ben.

A japán gyártó 2020 őszén jelentette be, a 2021-es idény végén befejezi tevékenységét a Forma-1-ben.

A Honda 2015-ös visszatérése után 7 évet töltött el a száguldó cirkuszban, 2021-ben pedig újra felért a csúcsra, Max Verstappen ugyanis világbajnoki címig vezette a Red Bullt.

Hirdetés
 

Ez volt az első alkalom Ayrton Senna 1991-es bajnoki győzelme óta, hogy egy Honda-motoros autóval versenyző pilóta egyéni bajnoki címet szerzett az F1-ben.

A japánok ügyvezetője azonban azt mondja, a sikerek ellenére sem merült fel az, hogy maradjanak a Forma-1-ben.

„Az F1-ből való távozás egy nagy döntés volt a Honda számára, a karbonsemlegesség érdekében történt, mint ahogy a vásárlóink miatt szerte a világon” – mondta Masashi Yamamoto.

„Habár jó eredményeket értünk el idén, soha nem voltak egyeztetések arról, hogy maradjunk.”

A Honda távozása után a Red Bull tovább használhatja majd a japánok motorjait, azok gyártásában pedig 2022-ben még segítséget is kapnak a gyártótól.

„Teljes mértékben a Red Bull kontrollálja majd a dolgot, de a Red Bull kérésének megfelelően, és persze próbáljuk a lehető legjobban támogatni az AlphaTaurit és a Red Bullt. A Honda minden tőle telhetőt megtesz majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!