Felébresztették a kómából, az „idővel versenyez” Correa - F1VILÁG.HU

Felébresztették a kómából, az „idővel versenyez” Correa

HIRDETÉS
Felébresztették az indukált kómából, azonban még néhány napra van szükségük az orvosoknak ahhoz, hogy meg tudják műteni Juan Manuel Correát, a belgiumi F2-es balesetben sérült versenyzőt.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - APRIL 28: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Baku at Baku City Circuit on April 28, 2019 in Baku City Circuit, Azerbaijan. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)

A Belga Nagydíj hétvégéjén történt tragikus balesetben sérült Correa a liége-i kórházban még tudatánál volt, azonban később komplikációk léptek fel állapotában, így indukált kómába helyezték. Műtüdő segítette a fiatal fiú légzését és keringését – most került olyan állapotba, hogy le tudták venni őt a gépről. 

Correa még nem teljesen éber, ennek oka, hogy néhány napra szükség lesz ahhoz, hogy ilyen hosszú indukált kóma után teljesen felébredjen. Az orvosok korábban elmondták, nagyon fontos lenne, hogy minél előbb le tudják venni őt a műtüdőről, mert fontos lenne megműteni sérült lábát – ehhez arra volt szükség, hogy a 20 éves pilóta tüdeje megerősödjön. 

„A mai napon Juan Manuel Correa lekerült a műtüdőről és felébresztették az indukált kómából. Habár ez remek hír, és hatalmas előrelépés a jó irányba, még mindig az idővel versenyez” – nyilatkozta a versenyző menedzsmentje. 

„Most a prioritás a tüdejéről a lábsérüléseire terelődik, amelyek már több mint két hete keletkeztek és azóta nem kezelték a sürgős beavatkozáson kívül, amely rögtön a baleset után történt.”

Az orvosok is az idővel versenyeznek, hogy elvégezzék a függőben lévő, komoly műtétet annak érdekében, hogy minimalizálják a jobb alsó végtag visszafordíthatatlan sérüléseinek kockázatát. De ez nem történhet meg addig, amíg a tüdő készen nem áll a hosszú műtétre.”

Correa állapota már nem „kritikus”, hanem „súlyos”, ami mindenképpen pozitív, azonban még hosszú út áll előtte a felépülésig. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!