IMOLAGP

Felemás időmérőt zárt az AlphaTauri

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda leads Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Pierre Gasly ötödikként, az újonc Yuki Tsunoda pedig tizenharmadikként végzett a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésén szombaton.

Az AlphaTauri versenyzői remekeltek a kvalifikáció első szakaszában, azonban a fináléba csak az alakulattal tavaly futamgyőzelmet szerző Gasly jutott be. A francia elégedetten nyilatkozott a megszerzett ötödik helyéről.

„Az egyik legjobb időmérős helyezésem szereztem meg a csapattal” – kezdte Gasly.

„Az évad első versenyén fontos számunkra, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, mert ez kihat az előttünk álló szezonunkra. Szerintem az időmérőn ezt megfelelően kezeltük.”

„Nagy kockázatot vállaltunk azzal, hogy a Q2-ben csak közepes gumikat használtunk, de reméljük, hogy előnyt kovácsolhatunk így a vasárnapi futamon.”

„A lehető legjobbat próbálom kihozni majd a rajtpozíciómból. Szerintem remek lehetőségeink lesznek a versenyen, a célom pedig az, hogy az elérhető legtöbb pontot gyűjtsem a csapatnak” – zárta gondolatait bizakodva Gasly.

Az újonc Tsunoda kevésbé vélekedett elégedetten az időmérőn mutatott teljesítményéről.

„Ha őszinte akarok lenni, azt mondom, kissé csalódott vagyok. A Q1-ben megmutattam, hogy a közepes gumikon jó tempót tudok autózni, ezért magabiztosan követtem ezt a stratégiát a Q2-ben. Viszont az utolsó körökön nem volt meg a kellő tapadás.”

„Kár, hogy nem előrébb indulok a futamon, mert a versenytempónk bizakodásra ad okot. Meglátjuk, mi történik holnap.”

„Az este folyamán elemezzük az adatokat a mérnökökkel, továbbá tanulhatok minden megtett körömből.”

„Nagyon sok jó dolog történt ma velem, ez volt az első F1-es időmérőm. A szezonnal kapcsolatban magabiztosnak érzem magam. Jó pozícióban vagyunk, és látom a potenciális lehetőségeinket, hogy jó versenyt zárjunk” – értékelt Tsunoda.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!