Felfelé ível a Red Bull teljesítménye

Láthatóan javul a Red Bull teljesítménye – a pénteki eredmények alapján így gondolja Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat is, annak ellenére, hogy az oroszt fékproblémák hátráltatták a második szabadedzésen.


Láthatóan javul a Red Bull teljesítménye – a pénteki eredmények alapján így gondolja Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat is, annak ellenére, hogy az oroszt fékproblémák hátráltatták a második szabadedzésen.

Ricciardo a második tréningen a harmadik pozíciót szerezte meg Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen mögött, így elégedetten zárta a pénteki edzésnapot. A Red Bull számára nem indult túl biztatóan a szezon, azonban az ausztrál elmondása szerint több tényezőn is sikerült javítaniuk az utóbbi hetekben.

„Minden elvégeztünk ma, ami tervben volt, és ez mindig egy jó jel, így pozitív napot zártunk. Ma harmadikak voltunk a Mercedes és a Ferrari mögött, de a Williams előtt végeztünk” – mondta Ricciardo.

„A fejlődésünk alapja az, hogy aerodinamikailag javultunk, valamint a Renault a vezethetőségen és a motor teljesítményén is javított. Jó úton vagyunk, nem tudom, mi történt Daniil fékjével, de az enyémmel minden rendben volt.”

A 25 éves pilóta bízik benne, hogy az időmérőre tovább javul teljesítményük, így minden meglesz ahhoz, hogy végre egy jó versenyt teljesítsenek vasárnap.

„Csak remélni tudom, hogy a számok nem hazudnak és valóban előrelépés történt. Nem tudom, hogy az ellenfeleinknek mennyi tartalékuk van még, de mi eddig elégedettek vagyunk. Ha holnap sikerül tovább javulnunk, akkor megfelelően felkészülve vághatunk neki a versenynek.”

Daniil Kvyat számára idő előtt véget ért a második szabadedzés Kínában, miután az orosz fékproblémák miatt kiállni kényszerült. A csapat arra kérte, óvatosan vezesse vissza az autót a garázsba, azonban a Red Bull fékje nem működött, így a fiatal pilóta kénytelen volt a gumifalnak vezetni autóját.

„Nem tudom pontosan, mi történt, még át kell néznünk a dolgokat. Egyszerűen csak azt vettem észre, hogy a fékkel valami nem stimmel, füstölt is, majd szóltam a csapatnak. Azt mondták a srácok, lassan menjek vissza a bokszba” – kezdte a beszámolót Kvyat.

„Megpróbáltam, de amikor fékezni akartam a hosszú egyenes után, semmi nem történt – nem tudtam elkerülni, hogy elhagyjam a pályát és az első szárnyammal a gumifalnak ütközzek. Ez nem túl jó, de a verseny része.”

A probléma ellenére Kvyat elégedett az autóval, hiszen úgy gondolja, a csapat látható fejlődésen megy keresztül.

„Azért bosszantó a dolog, mert időt vesztettem ezzel, nem tudtam tovább körözni. Azonban az ez előtt látottak, valamint Daniel eredményei azt mutatják, hogy felfelé ível a teljesítményünk és jó hétvégénk lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!