Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Felgyorsítja a fejlesztési tempót a Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, a maranellói gárdánál mindent megtesznek azért, hogy felgyorsítsák a fejlesztési tempót, mihamarabb szeretnének ugyanis ismét a legjobb helyekért harcolni.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, a maranellói gárdánál mindent megtesznek azért, hogy felgyorsítsák a fejlesztési tempót, mihamarabb szeretnének ugyanis ismét a legjobb helyekért harcolni.

Az olasz istálló versenyzői a negyedik sorból vághattak neki a vasárnapi Német Nagydíjnak, miután mind Felipe Massa, mind Fernando Alonso egy alternatív stratégiával, a közepes keverékű abroncsokkal rajtoltak a Nürburgringen.

Massa azonban már a futam elején kiesett, Alonso pedig csak negyedikként ért célba, és nem tudott harcba szállni a dobogós helyekért.

Domenicali szerint mindez nem a taktikán múlt, egész egyszerűen azon, hogy nem voltak kellőképp versenyképesek a hétvégén.

„A jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve azt hiszem, ennél jobb eredményt nem érhettünk volna el, és kétlem, hogy a stratégiánknak komoly hatása volt a verseny végkimenetelére” – mondta a szakember.

„Szeretném, ha úgy látnánk a dolgokat, hogy a pohár félig tele van, hiszen azok a pontokat, amiket a szezon ezen szakaszában begyűjtünk, nagyon fontosak. A változékony hőmérsékleti viszonyok miatt a teljesítmény is ingadozott. Ez jól mutatja, milyen nehéz feladat az egész mezőny számára megfelelően alkalmazkodni az aktuális autó-gumi csomaggal egy adott pályához.”

Domenicali szerint rendkívül fontos hetek várnak a Ferrarira, hiszen a július közepén esedékes fiatalok tesztjén a lehető legjobban ki kell ismerniük azokat a gumikat, melyeket a Hungaroringen már élesben is használniuk kell.

A csapatfőnök szerint ráadásul a fejlesztéseket is fel kell gyorsítani, nyilvánvaló ugyanis, hogy egyre jobban lemaradnak közvetlen riválisaiktól.

„Most előre kell tekintenünk, és fontos, hogy optimalizáljuk az autó teljesítményét, mint ahogy riválisainknak sikerült. Szeretnénk ugyanis mihamarabb ismét a legjobb helyeken végezni. Magyarországon ismét más gumikat kapunk, és fontos lesz, hogy már a silverstone-i teszten megértsük a viselkedésüket két hét múlva. Ugyanakkor pedig megpróbáljuk felgyorsítani a fejlesztési tempót, e tekintetben ugyanis keményen kell nyomnunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS