Friss hírek

Felháborodás a felrepült csatornafedél miatt

A Monacói Nagydíj első szabadedzésén egy rosszul rögzített csatornafedél szabadult el, amely nagy ijedtséget okozott – legfőképp Jenson Buttonnak, akinek autóját el is találta.Button autóján az első szárny, a felfüggesztés, valamint a padlólemez is sérült, így a második szabadedzésre jócskán akadt munkája a csapatnak.

Az esettel kapcsolatban Button csapattársa, Alonso is nyilatkozott, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyesmi megtörténhet egy versenyhétvégén, hiszen könnyen sérülést szenvedhetett volna bármelyik pilóta.

„Soha nem elfogadható, ha ilyesmi történik” – nyilatkozta Alonso. „Ez olyasmi, amivel nem foglalkozunk eléggé az edzések előtt: a pályabejárások során és az FIA-nak részletesen meg kell vizsgálnia, hogy minden biztonságos-e.”

„Ez egy következő oka annak, amiért vissza kell térnünk a fejvédelemhez. Biztosra kell mennünk abban, hogy számunkra és a sportban általában minimalizáljuk a kockázatokat.”

Button szerencsésnek tartja magát, hogy nem lett komolyabb következménye az incidensnek, és egyetért csapattársával – a jövőben mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.

„Normális esetben ez egy remek hely, biztonság terén rekorderek. De ma a csatornafedél feljött, ami nem történhetne meg. Elég veszélynek vagyunk kitéve. Ha egy csatornafedél felrepül a nyitott autók körül, akkor az különösen veszélyes.”

„Szerencsénk volt, hogy csak az autó sérült, a földhöz képest elég alacsonyan maradt, ami jó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek