Felháborodás a felrepült csatornafedél miatt

A Monacói Nagydíj első szabadedzésén egy rosszul rögzített csatornafedél szabadult el, amely nagy ijedtséget okozott – legfőképp Jenson Buttonnak, akinek autóját el is találta.Button autóján az első szárny, a felfüggesztés, valamint a padlólemez is sérült, így a második szabadedzésre jócskán akadt munkája a csapatnak.

Az esettel kapcsolatban Button csapattársa, Alonso is nyilatkozott, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyesmi megtörténhet egy versenyhétvégén, hiszen könnyen sérülést szenvedhetett volna bármelyik pilóta.

„Soha nem elfogadható, ha ilyesmi történik” – nyilatkozta Alonso. „Ez olyasmi, amivel nem foglalkozunk eléggé az edzések előtt: a pályabejárások során és az FIA-nak részletesen meg kell vizsgálnia, hogy minden biztonságos-e.”

„Ez egy következő oka annak, amiért vissza kell térnünk a fejvédelemhez. Biztosra kell mennünk abban, hogy számunkra és a sportban általában minimalizáljuk a kockázatokat.”

Button szerencsésnek tartja magát, hogy nem lett komolyabb következménye az incidensnek, és egyetért csapattársával – a jövőben mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.

„Normális esetben ez egy remek hely, biztonság terén rekorderek. De ma a csatornafedél feljött, ami nem történhetne meg. Elég veszélynek vagyunk kitéve. Ha egy csatornafedél felrepül a nyitott autók körül, akkor az különösen veszélyes.”

„Szerencsénk volt, hogy csak az autó sérült, a földhöz képest elég alacsonyan maradt, ami jó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS