Friss hírek

Felipe Massa bejelentette visszavonulását!

Az idei szezont követően befejezi Forma-1-es pályafutását Felipe Massa. A brazil versenyző és csapata, a Williams mindezt csütörtökön jelentette be egy monzai sajtótájékoztatón.


Az idei szezont követően befejezi Forma-1-es pályafutását Felipe Massa. A brazil versenyző és csapata, a Williams mindezt csütörtökön jelentette be egy monzai sajtótájékoztatón.

A brazil versenyző 2002-ben, a Sauber színeiben mutatkozott be a száguldó cirkuszban, majd a 2003-as idényt a Ferrari tesztpilótájaként töltötte el. 2004-ben ismét aktív tagja lett az F1-es mezőnynek, a Saubernél a 2005-ös idény végéig versenyzett.

Hirdetés
 

1

2006-ban a hétszeres világbajnok Michael Schumacher csapattársa lett a Ferrarinál, és egészen 2013 végéig versenyzett a patinás olasz istálló színeiben.

Massa ezt követően szerződött a Williamshez, mely csapattal 3 évre szóló szerződést írt alá. Jelenleg érvényben lévő kontraktusa az idei szezon végén jár le.

Massa és a Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams csütörtökön, nem sokkal délután 2 óra előtt Monzában jelentették be, nem újítják meg megállapodásukat, így a 35 esztendős brazil az idei szezont követően befejezi Forma-1-es pályafutását.

„Az elmúlt hónapokban rengeteget gondolkodtam a jövőmön, és azt hiszem, elérkezett az ideje annak, hogy valami mást csináljak” – fogalmazta meg gondolatait Massa a Motorsport.com című internetes lapnak írt saját rovatában.

„Lehet, hogy látni fognak még versenyautó volánja mögött, de jelenleg csak annyi biztos, hogy rengeteg időm lesz arra, hogy eldöntsem, mit csináljak a továbbiakban. Az elmúlt hetekben rengeteg gondolat cikázott a fejemben, felidéztem eddigi életem pillanatait.”

„Hihetetlen élmény volt, amikor bekerültem a Forma-1-be, jól emlékszem az első tesztemre is. Aztán ott volt az első győzelmem 2006-ban Isztambulban. A legnagyobb élmény viszont ugyanazon évben, a Brazil Nagydíjon aratott győzelmem volt.”

MINDEN ÁLMA VALÓRA VÁLT

„Ha kisgyermekként a Forma-1-ről álmodsz, majdhogynem elérhetetlennek tűnik. De számomra fantasztikusan alakult az élet, sokkal többet adott, mint amit el tudtam képzelni. Soha nem gondoltam volna, hogy egy napon például a Ferrari vagy a Williams versenyzője leszek. Amikor kicsi voltam, Nelson Piquet-t és Ayrton Sennát is egy angol csapatnál láttam versenyezni – és az volt az álmom, hogy egyszer az ő nyomdokaikba léphetek.”

„Számos versenyt nyertem a Ferrarival, és rengetegszer álltam dobogón. A világbajnoki címért is harcolhattam, és egy ponton meg is lehetett volna a trófea. De még így is boldog és nyugodt emberként távozhatok.”

A LEGFÁJÓBB EMLÉK

„2008-hoz kötődik pályafutásom legrosszabb emléke. Nem az egy évvel későbbi, magyarországi balesetemről beszélek, hiszen semmire sem emlékszem a Budapesten történtekből. Arra viszont jól emlékszem, amikor megtudtam, hogy mi történt a 2008-as Szingapúri Nagydíjon – a ’crashgate-re’ gondolok. Az említett incidens nélkül feltehetően világbajnok lettem volna, és tudván, hogy nem versenyzői hibán, vagy csapathibán múlt a dolog, még nehezebbé teszi a dolgot.”

2

„Az évad végén, Brazíliában tudtam, hogy mindent megtettem. Megnyertem a futamot, és nem bántam meg semmit. És ez segített elfogadni azt, hogy 1 ponttal elbuktam a bajnoki címet. A Szingapúrban történteket jóval később tudtam meg, és az fájt a legjobban.”

„Különleges lesz majd rajthoz állni Sao Paulóban, az utolsó Brazil Nagydíjamon. Tudom, hogy hivatalosan az abu dhabi verseny lesz az utolsó futamom az F1-ben, mégis Sao Paulóban lesz az igazi búcsú.”

BUTTON LEHET MASSA UTÓDJA

Azt, hogy ki veszi át Felipe Massa helyét a Williamsnél, egyelőre nem jelentette be az istálló, ám a hírek szerint nem kizárt, hogy Jenson Button visszatér a patinás angol istállóhoz 2017-ben.

Claire Williams csapatfőnök-helyettes köszönetet mondott Massának, és meghálálta az elmúlt három év kemény munkáját.

„Nagy öröm volt együtt dolgozni Felipével az elmúlt 3 évben, és nagyon szomorúak vagyunk, hogy távozik tőlünk” – mondta Williams.

„Felipe a nagy változások idején érkezett meg hozzánk, és tapasztalatával, tehetségével és lelkesedésével fontos szerepet játszott a csapat feltámadásában. Rengeteget tett a sportért az évek során, és azt gondolom, bármely csapat, melynek volt szerencséje együtt dolgozni vele, megemeli a kalapját.”

„Tudom, hogy ez egy nehéz döntés volt számára, de tiszteletben tartjuk, hogy a szezon végén távozik a Forma-1-ből. Szeretnék köszönetet mondani neki a csapat nevében, és minden jót kívánok neki a jövőre. Mindig is tagja lesz a Williams családjának, és reméljük, hogy érezni fogja, mindig szeretettel látjuk a csapatnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!