Orosz Nagydíj

Félix da Costa: Készen állok a Forma-1-re!

A Silverstone-ban a Red Bull színeiben tesztelő António Félix da Costa bevallotta, közölte főnökeivel, készen áll arra, hogy jövőre bemutatkozzon a száguldó cirkuszban, és állandó tagja legyen a Forma-1 mezőnyének.


A Silverstone-ban a Red Bull színeiben tesztelő António Félix da Costa bevallotta, közölte főnökeivel, készen áll arra, hogy jövőre bemutatkozzon a száguldó cirkuszban, és állandó tagja legyen a Forma-1 mezőnyének.

A portugál tehetség másfél napon át róhatta a köröket az RB9-es versenygéppel ezen a héten, és amellett, hogy versenyképes köridőket futott, semmiféle probléma nem hátráltatta munkáját.

Habár pontosan tudja, jövő évi esélyei nagyban függnek attól, hogyan szerepel a bajnokság hátralévő részében a World Series by Renault sorozat 3,5 literes géposztályában, da Costa úgy érzi, készen áll arra, hogy 2014-ben a Toro Rosso versenyzője legyen.

„Az utolsó etap után kiszálltam az autóból és úgy éreztem, készen állok! Akarom!” – mondta az ifjú tehetség.

„De ahogy azt korábban is mondtam, az egész a szezon hátralévő részén múlik majd. Ki kell érdemelnünk a helyünket a Forma-1-ben, én pedig szeretném megfelelően kiérdemelni. Az időzítés jó, és jó helyzetben vagyok, szóval jó munkát kell végeznem. De hiszem, hogy meg tudjuk csinálni!”

„Amennyire csak lehet, készen állok.”

Da Costa elárulta, az elmúlt másfél napban főképp az új abroncsok megértésében segítette a Red Bull csapatát, noha elismerte, mivel nem dolgozott sokat az idei gumikkal, nem volt igazán összehasonlítási alapja. Véleménye szerint azonban jó teljesítményt nyújtott csapatának.

„Nagyszerű lehetőség, hogy a háromnapos teszt felét végigvezethettem. Ez jele annak is, hogy a csapat bízik bennem. Nincs annál jobb, mint amikor az ember egy világbajnok csapattal dolgozhat. A legjobbaktól tanulhat, és velük dolgozhat együtt. Versenyzőként én csak nyertem. Azt hiszem, csapatként is találtunk hasznos válaszokat, szóval mindenképp előreléptünk.”

Amennyiben a Red Bull Daniel Ricciardót ülteti Mark Webber helyére 2014-ben, úgy Félix da Costa a Toro Rosso színeiben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS