Friss hírek

Felkavarja majd a kedélyeket az új McLaren

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem titkolja, hogy több innovatív megoldással készülnek az idei évadra, amik biztosan felkeltik a riválisok figyelmét, és hosszasan fognak beszélni róluk az első versenyeken.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem titkolja, hogy több innovatív megoldással készülnek az idei évadra, amik biztosan felkeltik a riválisok figyelmét, és hosszasan fognak beszélni róluk az első versenyeken.

A wokingi alakulat tavaly is meglepetést okozott, mikor először pályára vitte autóját a téli teszteken, ugyanis az egy olyan rendszerrel (F-csatorna) volt felszerelve, amit korábban nem használtak a Forma-1-ben, és aminek működését időbe tellett a riválisoknak megfejteni.

A McLaren vezetése hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy követve a Red Bull Racing korábbi példáját, régi autójukkal kezdik meg a téli teszteket, hogy még több idejük maradjon új versenygépük tesztelésére a szélcsatornában, illetve a lehető legkésőbb leplezzék le ellenfeleik előtt innovatív megoldásaikat.

„Az igazság az, hogy mindig is fel vagyunk tűzelve” – mondta a csapatfőnök a Crash.netnek adott interjújában.

„Egy hihetetlenül motivált emberekből álló csapatunk van, akik nagyon keményen dolgoznak, és minden egyes évet úgy kezdünk meg, hogy meg akarjuk nyerni a bajnokságot.”

„Az új autó jelenleg az építés fázisában van, de úgy tűnik minden a legnagyobb rendben. Nem egyszerű mindennel időben elkészülni, de egyáltalán nem aggódunk, és azt gondolom, az új autó innovatív lesz, lesznek rajta érdekes megoldások, amikről biztos vagyok abban, hogy sokat fogunk beszélni, azonban gyanítom, hogy a riválisok is legalább olyan keményen dolgoznak, mint mi.”

„Soha nem lehetsz eléggé magabiztos. Valamikor hat hónappal ezelőtt hoztuk meg azt a döntést, miszerint később mutatjuk be az új autót, azt gondoltuk, hogy ez a helyes út, és semmi okom nincsen arra, hogy ezt most másképpen gondoljam.”

„Úgy érezzük, hogy az ezzel nyert extra idő lehetővé teszi aerodinamikai szakembereink, és mérnökeink számára, hogy a lehető legtöbbet kihozzák az új autóból, és minden eddiginél felkészültebben vághassunk neki az idei bajnokságnak, ami a célunk.”

Whitmarsh továbbá dicsérő szavakkal illette versenyzőit, Lewis Hamiltont és Jenson Buttont, akik véleménye szerint a legjobb párost alkotják a jelenlegi mezőnyben a Forma-1-ben, így rajtuk biztosan nem fog múlni a siker 2011-ben.

„Azzal, hogy mindketten világbajnokok, azt gondolom, hogy bizonyítják, mennyire jók is valójában, illetve milyen klasszist képviselnek” – folytatta a csapatfőnök. „Véleményem szerint az a tény, hogy két klasszisversenyzőnk van, egy még erősebb csapattá tesz bennünket.”

„Teljes mértékben meg vagyok elégedve a versenyzői felállásunkkal, és azt gondolom, hogy a miénk a jelenlegi legjobb páros a Forma-1-ben, ami mindenképpen jó dolog, ha úgy indulsz neki a bajnokságnak, hogy meg akarod azt nyerni.”

„A Forma-1 azonban mindig is nagyon kemény volt. A Ferrarit és a Red Bullt nem lesz könnyű megverni, és azt hiszem, hogy a Mercedest sem – biztos vagyok abban, hogy mindannyian erősebbek lesznek, mint a tavalyi évben voltak.”

„A motorsportok királykategóriájában versenyzünk, ami azt jelenti, hogy nem egyszerű a dolgunk. Ha könnyű lenne győzni, akkor a siker nem lenne olyan élvezetes. A küzdelem hihetetlenül kemény manapság, de ez így van jól, így van rendjén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Felkavarja majd a kedélyeket az új McLaren
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!