HAMIL7ON

Felkészülten akar az F1-be érkezni a kis Schumi

Felkészülten akar az F1-be érkezni a kis Schumi

Egyre biztosabb, hogy 2017-ben már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében láthatjuk versenyezni a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fiát, Micket.


Egyre biztosabb, hogy 2017-ben már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében láthatjuk versenyezni a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fiát, Micket.

A német tehetség idén két szériában, az olasz- és a német Forma-4-ben is helytállt, és mindkét sorozatban másodikként zárta az összetett pontversenyt.

A szezonzáró óta eltelt időszakban sem pihent a kis Schumacher: a Prema csapatának Forma-3-as autójával többször tesztelhetett már, múlt hétvégén pedig az MRF Challenge-sorozat versenyein állt rajhoz.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, szinte biztos, hogy Mick Schumacher jövőre már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében versenyezhet. René Rosin, az istálló csapatfőnöke legalábbis semmi okát nem látja annak, a német tehetség miért ne léphetne egy szinttel feljebb.

„2015-höz képest Mick rengeteget fejlődött 2016-ban. Két bajnokságban helytállni nem könnyű mentális szempontból sem” – mondta a szakember.

„A versenytempója lenyűgöző, csak az időmérőkön kell még kicsit gyorsulnia. De minden tehetsége megvan ahhoz, hogy egy igazán jó autóversenyző váljék belőle. Készen áll a Forma-3-ra.”

Jó hír a magyar rajongóknak, hogy amennyiben Schumacher a Forma-3-ban folytatja pályafutását, úgy 2017-ben a Hungaroringre is ellátogat majd, hiszen a széria az augusztus 20-i hétvégén hazánkban vendégszerepel. A Forma-3-as Európa-bajnokság versenyeit ráadásul a DIGI Sport már évek óta közvetíti Magyarországon.

A 17 esztendős Schumacher célja pedig egyértelmű: szeretne édesapja nyomdokaiba lépni, hogy egy szép napon őt is a Forma-1 egyik legjobbjaként tartsák számon.

„Az elkövetkezendő években megpróbálok minél többet tanulni. Szeretnék teljesen felkészülten megérkezni a Forma-1-be” – mondta Mick Schumacher.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!