Fellebbezne Vettel büntetése ellen a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
GP CANADA F1/2019 - SABATO 08/06/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fellebbezni kíván a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) montreali stewardjainak döntése ellen a Ferrari Forma-1-es csapata – erősítette meg az olasz istálló a Kanadai Nagydíj leintését követően.

A maranellóiak négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elsőként szelte át a célvonalat a 70 körös verseny után, ám végül 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, és hátrasorolták a 2. pozícióba.

Vettelt azért büntették meg, mert a futam 48. körében egy hibát követően „nem biztonságos módon” tért vissza a pályára, és „lekényszerítette” Lewis Hamiltont a pályáról.

Az eset után Vettel igencsak felháborodott, és az F1VILÁG.HU szavazóinak többsége is úgy véli, a négyszeres világbajnok büntetése nem volt fair.

A Ferrari nem sokkal ezelőtt arról tájékoztatta az FIA-t, fellebbezni kíván Vettel büntetése ellen. Az olaszok azzal érvelnek, a négyszeres világbajnok nem kényszerítette le Hamiltont a pályáról veszélyes módon.

A Ferrarinak 96 órája lesz eldönteni, hogy valóban él-e fellebbezési jogával – ha igen, az FIA Nemzetközi Fellebviteli Bíróságára kerül az ügy.

Érdekesség egyébként, hogy az F1 Sportszabályzata szerint a versenyen kiszabott időbüntetések azon szankciók közé tartoznak, melyek ellen nem lehet fellebbezést benyújtani, az FIA által kiadott dokumentumban azonban azt írják, a büntetés ellen óvást nyújthat be a csapat.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!