Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Fellendülést vár a szezon második felében a Sauber

A Sauber Forma-1-es csapatánál úgy vélik, végre rátaláltak a helyes útra, így minden adott ahhoz, hogy a szezon második felében feledtessék az elmúlt időszak kudarcait.


A Sauber Forma-1-es csapatánál úgy vélik, végre rátaláltak a helyes útra, így minden adott ahhoz, hogy a szezon második felében feledtessék az elmúlt időszak kudarcait.

A svájci kiscsapat kiábrándítóan szerepelt a bajnokság első felében, az elmúlt két versenyen azonban Nico Hülkenberg pontokat tudott szerezni, így a csapatnál úgy vélik, végre kezdenek felülkerekedni az autóval kapcsolatos problémákon.

Monisha Kaltenborn, az istálló csapatfőnöke úgy érzi, jó irányba haladnak, ráadásul az, hogy a Forma-1 csapatai a Magyar Nagydíjtól kezdődően már ismét a tavalyi szerkezetű gumikat használják, szintén a Sauber malmára hajtja a vizet.

„Fontos tudni, hogy most olyan helyzetben vagyunk, melyben harcolni tudunk a többi csapattal, tartani tudjuk velük a lépést, és meg is előzhetjük őket” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Ez az, amit tovább kell vinnünk – hiszen bízunk abban, hogy megértettük a problémákat, és megtettünk néhány kisebb lépést. Nyilván a közelmúltbéli eredmények nem olyan komolyak, de ott vannak. Most viszont szeretnénk nagyobb előrelépéseket is tenni, hogy a megfelelő irányba haladjunk tovább.”

A Saubernél azt gyanítják, az eddigi küszködést főképp az okozta, hogy a szélcsatornában nem tudták megfelelően lemodellezni, az idei abroncsoknak milyen hatásuk lesz a versenyautó aerodinamikai teljesítményére.

Éppen ez az oka annak, hogy Kaltenborn sokat vár a hungaroringi új gumiktól – melyek alapjául a tavalyi abroncsszerkezet szolgál majd.

Amikor arról kérdezték, a változtatás előnnyel járhat-e csapata számára, Kaltenborn így felelt: „Úgy gondolom – másfelől viszont azt is elmondhatom, hogy ennél rosszabb már nem lehet, szóval bármi is történjék, csak jobb lehet!”

„De ez mindenképp olyasvalami, amit még meg kell értenünk jobban. Látnunk kell, milyen abroncs születik a tavalyi gumiszerkezetből, illetve az idei keverékekből. Látnunk kell, végül hogyan működik – az viszont kétségtelen, hogy ez már inkább egy olyan irány, amit ismerünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!