Felszólította csapatát a Ferrari elnöke

A Ferrari nem engedheti meg magának, hogy elpackázzon több lehetőséget, ha harcba akar szállni a bajnoki címért az idei évben, figyelmeztetett a Scuderia elnöke, Luca di Montezemolo.


A Ferrari nem engedheti meg magának, hogy elpackázzon több lehetőséget, ha harcba akar szállni a bajnoki címért az idei évben, figyelmeztetett a Scuderia elnöke, Luca di Montezemolo.

Az olasz alakulat ugyan nem teljesített rosszul az elmúlt két versenyen, ám sem Valenciában, sem pedig Silverstone-ban nem volt szerencséje, és csak négy pontot szerzett az említett megmérettetéseken, mellyel komoly lemaradásra tett szert ellenfeleivel szemben.

Di Montezemolo azonban figyelmeztette csapatát, hogy nincs idő a sajnálkozásra, minél előbb reagálniuk kell a történtekre, és már a következő versenytől kezdve értékes pontokat kell szerezniük, máskülönben elbúcsúzhatnak az idei bajnoki címtől.

„A sírás haszontalan. Mi vagyunk a Ferrari, és itt az ideje, hogy ezt eredményekkel támasszuk alá a versenypályán” – mondta az elnök a Gazzetta dello Sportnak. „Azt szeretném, ha a csapat pozitívan vágna neki a bajnokság második felének.”

„Ennél már keményebb pillanatokat is túléltünk, de egyértelmű, hogy több olyan lehetőséget nem szalaszthatunk el, mint amilyet elpackáztunk az elmúlt két versenyen, annak ellenére, hogy egy versenyképes autónk volt.”

„Manapság az időmérő, és a verseny rajtja döntő fontosságú: mindkét fronton fejlődnünk kell, ha győzni akarunk. Mindenkitől azt várom, hogy 100%-ot nyújtson annak érdekében, hogy megszerezzük azokat a pontokat, amiket eddig elveszítettünk.”

Fernando Alonso jelenleg a bajnokság ötödik helyén áll, 47 ponttal lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött, míg Felipe Massa lemaradása, aki a májusi Török Nagydíj óta egyetlen pontot sem szerzett, már 78 pont.

A Ferrari egyelőre tartja harmadik helyét a bajnokságban, ám egyre jobban távolodik el a McLarentől, illetve a Red Bulltól, sőt ha így folytatja, a Mercedes is befogja.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!