Fernandes: Kiváló egészségnek örvend a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Fernandes: Kiváló egészségnek örvend a Forma-1

HIRDETÉS

A Lotus F1 Team csapatvezetője, Tony Fernandes szerint a Forma-1 hamar túl fogja tenni magát az elmúlt egy évben távozó három autógyártó elvesztésén, és továbbra is kiváló üzleti lehetőségeket biztosít majd a befektetők számára.

A Lotus F1 Team csapatvezetője, Tony Fernandes szerint a Forma-1 hamar túl fogja tenni magát az elmúlt egy évben távozó három autógyártó elvesztésén, és továbbra is kiváló üzleti lehetőségeket biztosít majd a befektetők számára.

Mindössze egyetlen év leforgása alatt három nagyvállalat – a Honda, a BMW, és a Toyota – távozott a sportágból, ami sokak szerint komoly kihatással lesz az egész Forma-1-re, hiszen már csak három gyártó maradt, és a Renault jövője is bizonytalan.

Az AirAsia alapítója azonban úgy érzi, hogy elegendő neves márka maradt a sportban ahhoz, hogy az említett három nagyvállalat távozása ne legyen kihatással a sport iránti érdeklődésre.

“Úgy gondolom, hogy a Forma-1 továbbra is elég nagy” – mondta Fernandes a Motor Sport Forum megnyitóján Monacóban.

“Nagyvállalatokkal és azok nélkül is jönnek az emberek. Eddig sem a BMW, a Toyota, vagy más nagyvállalatok miatt jöttek az emberek a Forma-1-be. A gyártók előtt is így volt ez, és a jövőben is így lesz. Ez az a sport, ahova az emberek jönnek, nem a csapatok.”

“Amíg a sport érdekes, és sok érdekes személyiség van, jönni fognak az emberek. Efelől semmi kétségem, és nem is aggódom emiatt.”

Bár sokak szerint Fernandes a lehető legrosszabbkor szállt be a sportágba, és lett szponzorból csapatvezető, maga az érintett éppen az ellenkezőjét gondolja, és párhuzamot vélt felfedezni 2001-es lépése és a jelenlegi helyzet között, mikor mindenki bolondnak tartotta, hogy a 9/11-es terrortámadás után alapította meg légitársaságát.

“Mindenki azt mondta, hogy bolondság most légitársaságot indítani, hiszen krízisben van a légiközlekedés, meg ilyesmi” – magyarázta.

“Azonban én azt gondoltam, hogy ez nem így van, jó időben kezdek bele az üzletbe, mert a jelenlévők állandó változásban voltak, és ez lehetőséget teremtett a hozzánk hasonló új belépőknek, hogy kis tőkéből megpróbáljanak valamit elkezdeni.”

“A Forma-1 is most hasonló helyzetben van, mint a repülő biznisz volt 9/11 után, de látjuk a lehetőségeket. Úgy gondolom, hogy a dolgok jó irányba haladnak. A költségek csökkennek. Továbbra is úgy gondolom, hogy ez egy fenomenálisan sikeres sport.”

Hirdetés

“Rengeteg módja van annak, hogy miként lehet ebből igazán jó üzletet csinálni, nem beszélve arról, hogy ez más üzlet számára is remek üzlet, hiszen komoly reklámértéket képvisel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!